Ar putea apărea o nouă monedă în Europa

de | 18.10.2022 10:14 | Știri, După subiect, Economic

O nouă monedă ar putea să apară, după ce premierul Scoției, Nicola Sturgeon, a anunțat că se lucrează în vederea unor planuri economice și valutare pentru „o Scoţie independentă de Regatul Unit”.

În acest sens, se dorește crearea unei monede naționale pentru a putea adera la Uniunea Europeană, și anume lira scoțiană, deoarece Scoția nu va putea să adere la UE dacă va folosi lira sterlină, având în vedere că politica monetară ar putea fi stabilită în continuare de Banca Angliei.

Planul premierului este considerat de unioniști o „rețetă pentru haos”, susținând că Scoția va fi exclusă atât de pe piața unică din UE, cât și din Marea Britanie timp de câțiva ani.

În ciuda faptului că au pierdut 15 ani în guvern cu aceeaşi veche agendă, ei încă nu pot răspunde nici măcar la cele mai elementare întrebări. Mijloacele de trai ale oamenilor sunt pentru ei ca jocurile de noroc bazate pe economii şi dorinţe fantastice”, a transmis Daniel Johnson, purtătorul de cuvânt al laburiştilor scoţieni.

Amintim că în urmă cu o săptămână, Curtea Supremă a Regatului Unit a audiat argumentele în legătură cu un proiect de lege prospectiv pentru referendumul de independenţă.

Foto Telegraph.md

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Mai mulți bani pentru bugetari! Ce se întâmplă cu tichetele de vacanță

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole