anchetaonline.ro

Remus Mihalcea: PSD susține majorarea punctului de pensie și a pensiei minime cu cel puțin 10% ÎNTR-O SINGURĂ TRANȘĂ de la 1 ianuarie 2023!

de | 18.10.2022 10:55 | Știri, Județean, Național, Politic

Deputatul PSD de Argeș, Remus Mihalcea a transmis un mesaj în mediul online în care anunță faptul că Partidul Social Democrat susține majorarea punctului de pensie și a pensiei minime cu cel puțin 10% într-o singură tranșă de la 1 ianuarie 2023.

Totodată acesta subliniază faptul că scenariul cu două tranșe nu este viabil.

 

Aceasta este decizia politică, iar scenariul cu două tranșe, apărut în presă, nu este viabil.

 

În scurt timp, proiectul de buget va fi prezentat în Coaliția de guvernare, iar decizia va fi clară pentru toată lumea.

 

Propunerea PSD, prezentată la finalul lunii august, ca punctul de pensie și pensia minimă să fie majorate cu cel puțin 10% de la 1 ianuarie 2023 a fost fundamentată pe o analiză economică serioasă, din care reiese în mod clar că o astfel de măsură este sustenabilă pentru anul 2023.

 

Majorarea pensiilor cu cel puțin 10% de la 1 ianuarie 2023 nu este doar posibilă, ci și absolut necesară, în special pentru protejarea pensionarilor cu #venituri mici a căror putere de cumpărare a fost serios afectată de inflația globală și de criza energetică ce se manifestă la nivel European”, a precizat Remus Mihalcea.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

187 bilete noi de tratament balnear repartizate pensionarilor argeșeni

Citește articolele pe același subiecte: Remus Mihalcea
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: