anchetaonline.ro

Parteneriat între CNAIR şi Primăria Curtea de Argeş pentru SF-ul centurii municipiului

de | 14.02.2022 00:45 | Administrație

Parteneriat între CNAIR şi Primăria Curtea de Argeş pentru SF-ul centurii municipiului

Documentul a fost semnat de ministrul Sorin Grindeanu.

Pe ordinea de zi a şedinţei din 25 ianuarie, Consiliul Local Curtea de Argeş a aprobat realizarea unui parteneriat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR) și UAT Municipiul Curtea de Argeș, în vederea implementării în comun a proiectului „Elaborarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii Varianta de ocolire Curtea de Argeş”. Astfel, potrivit HCL nr. 12/2022, „se  aprobă  promovarea, în parteneriat, a proiectului „Elaborarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii Varianta de ocolire Curtea de Argeş”, în vederea  accesării de fonduri nerambursabile prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Obiectivul specific 2.2 Creșterea accesibilității zonelor cu o conectivitate redusă la infrastructura rutieră a TEN-T”, se arată în decizia locală prin care se împuterniceşte primarul Panţurescu să semneze protocolul de colaborare şi celelalte acte.

Săptămâna trecută, acest lucru s-a şi concretizat, primarul Constantin Panțurescu semnând împreună cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, protocolul de colaborare între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și municipiul Curtea de Argeș pentru acest proiect. „În continuarea procesului de descentralizare a proiectelor de infrastructură rutieră am semnat astăzi (n.red. – miercuri, 9 februarie) şase protocoale cu autorităţile locale. Printre acestea se numără şi elaborarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii Varianta de ocolire Curtea de Argeş. Prin această abordare îmi doresc să urgentăm proiectarea şi construcţia mai multor obiective cu impact local. Varianta de ocolire a oraşului Basarabilor va avea o lungime de 7,8 kilometri şi un cost estimat de 26 milioane de euro, care va fi susţinut din fonduri externe nerambursabile.

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: