(VIDEO) Patronul unei săli de jocuri și a unui magazin din Argeș – Cămătar sub acoperire! Cum își atrăgea victimele care îi erau de fapt clienți

de | 29.09.2023 10:20 | Știri, Eveniment, Importante

Procurorii DIICOT au efectuat, în această dimineață, 9 percheziții domiciliare pe raza județelor Dâmbovița, Giurgiu și Argeș, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj în formă continuată, trafic de persoane în formă continuată, trafic de minori și proxenetism.

diicot2 - (VIDEO) Patronul unei săli de jocuri și a unui magazin din Argeș - Cămătar sub acoperire! Cum își atrăgea victimele care îi erau de fapt clienți

Astfel, pe raza județelor Dâmbovița și Argeș s-a constituit, în cursul anului 2019, un grup infracțional organizat în care tatăl avea calitatea de lider și lucra împreună cu cei șase fii, dar și alte persoane care aderat ulterior, care a acționat în mod coordonat până în cursul lunii septembrie 2023 în scopul săvârșirii infracțiunilor de camătă, șantaj și trafic de persoane.

diicot1 - (VIDEO) Patronul unei săli de jocuri și a unui magazin din Argeș - Cămătar sub acoperire! Cum își atrăgea victimele care îi erau de fapt clienți

Grupul a acordat ilegal împrumuturi către zeci de persoane, de la care au perceput lunar dobânzi semnificative, cuprinse între 10% și 50 %. Pentru încasarea banilor, au recurs la amenințări, intimidări și chiar la acte de violență fizică.

diicot - (VIDEO) Patronul unei săli de jocuri și a unui magazin din Argeș - Cămătar sub acoperire! Cum își atrăgea victimele care îi erau de fapt clienți

Pentru spălare de bani, membrii grupului administrează o sală de jocuri de noroc și un magazin mixt recrutând victimele din rândul celor care au viciul practicării jocurilor de noroc. Victmelor le-au dat diferite sume de bani cu dobânzi excesiv de mari pe care nu au mai avut posibilitatea să le achite la termenele convenite, situație în care li s-a impus prestarea unor activități ilicite pentru răscumpărarea datoriilor.

diicot 1 - (VIDEO) Patronul unei săli de jocuri și a unui magazin din Argeș - Cămătar sub acoperire! Cum își atrăgea victimele care îi erau de fapt clienți

Mai mult de atât, clienților care își cumpărau de la magazinul mixt produse alimentare ,,pe caiet”, li se cereau sume mult mai mari decât costurile reale astfel încât acumulau datorii pentru achitarea cărora erau constrânși sa se împrumute cu diferite sume de bani cu titlu de camătă.

Totodată, membrii grupării au recrutat din rândul comunității, persoane aflate într-o stare de vădită vulnerabilitate (situație materială precară, incapacitatea de plată a datoriilor acumulate, lipsa educației precum și existența unor vicii și afecțiuni psihice) pe care le-au transportat în Austria și Germania , le-au adăpostit în apartamente închiriate și folosind diferite metode de constrângere (îndatorare excesivă și sistematică, agresiuni fizice, intimidări, amenințări și supunerea la abuzuri sexuale), le-au exploatat prin ținerea în stare de aservire, obligându-le la practicarea prostituției, cerșetoriei, vânzarea de ziare (ca modalitate de a disimula apelarea la mila persoanelor aflate în trecere), colectarea fierului vechi, dar și la comiterea unor infracțiuni de furt și înșelăciune în dauna unor persoane juridice germane ( în special operatori de telefonie mobilă sau dealeri auto).
Până în prezent au fost identificate 27 de persoane traficate în scopul obligării la practicarea cerșetoriei, 4 dintre acestea minore în intervalul de timp în care au fost exploatate, precum și o persoană vătămată minoră, în vârstă de 12 ani la data recrutării, care a fost obligată la practicarea prostituției de către unul dintre membri grupului. Acesta a profitat de starea de vădită vulnerabilitate generată de lipsa de maturitate specifică vârstei și în perioada 2021 – septembrie 2023, a transportat-o pe minoră, în repetate rânduri, în locuri prestabilite, unde prin constrângere fizică și psihică a exploatat-o sexual, obligând-o la practicarea prostituției în folosul său.
Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.”, transmite sursa citată.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bărbat căzut în stradă în centrul Piteștiului! Un polițist local i-a acordat primul ajutor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole