Patru vieți salvate în ultimele 24 de ore de către salvamontiști. O persoană găsită decedată

de | 21.11.2023 10:10 | Național, Eveniment

Reprezentanții Salvamnt România informează că în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit două apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor, astfel:

  • 1 apel pentru Salvamont Argeș,
  • 1 apel pentru Salvamont Harghita.

În cazul primei intervenții au fost salvate patru persoane.

salvamont arges

Printre persoanele salvate s-a afat și o femeie de aproximativ 40 de ani, din Oradea, care s-a accidentat în zona Şaua Capra din Munţii Făgăraş. Femeia a suferit o ruptură de menisc și a solicitat intervenția echipei Salvamont pentru a fi coborâtă de pe munte.

Salvatorii montani au transportat-o pe targă până la baza muntelui. Ulterior, femeia a fost predată unei ambulanțe care a transportat-o la spitalul din Curtea de Argeș.

Salvatorii argeșeni au Intervenit și în cazul unui turist, un bărbat de aproximativ 39 de ani, din București, care a suferit o luxație la umărul stâng. Din cauza încălțărilor necorespunzătoare, bărbatul a alunecat și s-a lovit la umăr. Văzând că nu se mai poate deplasa, membrii grupului din care făcea parte au sunat la 112.4710

salvamont romania

În ceea ce privește intervenția salvamontiștilor din Harghita, din păcate persoana căutată a fost găsită decedată și a fost predată Serviciului IML.

Salvamont România mai anunță că s-au primit și 16 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice  din zona montană.

Salvamontiști trag din nou un semnal de alarmă cu privire la pericolul pe care îl poate reprezenta muntele pentru cei neechipați corespunzător. Lipsa echipamentelor poate duce la accidente, uneori destul de grave.

 

Foto: Facebook Salvamont Romania

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O femeie jandarm a fost prinsă cu droguri în geantă!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Salvamont România