anchetaonline.ro

Pe 11 aprilie începe înscrierea în clasa pregătitoare! Lista cu locurile disponibile din Piteşti!

de | 05.04.2022 07:15 | Știri, Importante, Județean

Părinții copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2022 (inclusiv), trebuie să demareze înscrierea acestora în clasa pregătitoare. Cererile de înscriere și actele necesare se completează și depun la unitatea de învățământ selectată în intervalul 11 aprilie – 10 mai 2022. Cererea tip poate fi descărcată de aici.

Părinţii copiilor care termină anul acesta grădiniţa au intrat în febra înscrierilor. Iată locurile disponibile în şcolile din Piteşti:

  • Şcoala Gimnazială „Nicolae Simonide” – 2 clase, 44 elevi
  • Şcoala Gimnazială „Ion Minulescu” – 4 clase, 88 de locuri
  • Şcoala Gimnazială „Ion Pillat” – 3 clase, 66 elevi (învăţătoare Mihaela Ban, Liliana Diaconescu, Mădălina Mustăreaţă)
  • Şcoala Gimnazială „Traian” – 3 clase, 66 elevi (învăţătoare Bianca Vasilescu, Simona Toma și Magdalena Moisescu”
  • Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” – 2 clase, 44 elevi
  • Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” – 2 clase, 40 de locuri (învăţătoare Iuliana Bălaşa, Marinela Luca)
    – Şcoala Gimnazială Nr. 1 Structură – 2 clase (step by step), 40 de locuri (învăţătoare Monica Bădescu, Maria Florea)
  • Şcoala Gimnazială „Tudor Arghezi” – 2 clase, 44 elevi
  • Şcoala Gimnazială „Marin Preda” – 3 clase, 66 elevi
  • Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” – 4 clase, 88 elevi (învăţătoare Dana Florescu, Nadia Pantazică, Florentina Zamfir, Daniela Ristea)
  • Şcoala Gimnazială „Negru Vodă” – 2 clase, 44 elevi (învăţătoare Crenguţa Balcan, Mihaela Aurelia Duminică)
  • Şcoala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” – 7 clase, 154 de elevi
  • Şcoala Gimnazială „Alexandru Davila” – 4 clase, elevi (învăţătoare Claudia Mucete, Laura Olaru, Gabriela Bădulescu, Alina Mihai)
  • Şcoala Gimnazială „Adrian Păunescu” – 3 clase, 66 de locuri (învăţătoare Emilia Bărbuţă, Daniela Stana)
  • Şcoala Gimnazială „I.L. Caragiale” – 2 clase (din care 1 step by step)
  • Şcoala Gimnazială „Tudor Muşatescu” – 2 clase, 44 elevi
  • Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade” – 3 clase, 66 locuri
  • Şcoala Gimnazială „Matei Basarab” – 5 clase, 110 elevi
  • Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” – 4 clase, 88 elevi
    – Şcoala Gimnazială Nr. 2 – Structură – 3 clase, 66 elevi
  • Liceul de Arte „Dinu Lipatti” – 1 clasă, 22 elevi

Pe data de 28 mai se afișează lista candidaților înmatriculați și numărul de locuri rămase libere.

Pentru a doua etapă de înscriere în învățământul primar, cererile se depun la unitățile școlare în intervalul 31 mai – 7 iunie 2022, iar rezultatele se afișează pe 10 iunie 2022.

De asemenea, și părinții copiilor care împlinesc această vârstă între 1 septembrie 2022 – 31 decembrie 2022 pot solicita acest lucru, cu condiția să aibă un nivel corespunzător de dezvoltare, confirmat în urma evaluării efectuate de o comisie de specialitate. Această etapă are loc în intervalul 30 martie – 8 aprilie 2022, iar în urma acesteia se eliberează o recomandare pentru înscrierea în învățământul primar. Pe 11 aprilie procesele-verbale care cuprind listele cu numele copiilor și rezultatele evaluării, respectiv recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare sau în grupa mare, după caz, sunt transmise de la unitățile de învățământ preșcolar sau CJRAE către comisiile județene.

Calendarul încrierilor în clasa pregătitoare 2022 – 2023

Metodologia și calendarul înscrieriii în învățământul primar pentru anul școlar 2022 – 2023 au fost aprobate prin ordinul de ministru 3.445/17.03.2022. Etapele sunt următoarele:

Prima etapă de înscriere în învățământul primar

11 aprilie – 10 mai 2022: Completarea cererilor-tip de înscriere de către părinți/ tutori legal instituiți/ reprezentanți legali, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor;

Depunerea/transmiterea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, inclusiv a recomandării de înscriere în clasa pregătitoare, după caz, respectiv a declarației pe proprie răspundere și a documentelor necesare în copie simplă; Validarea fișelor de înscriere generate de aplicația informatică.

11 mai – 12 mai 2022: Procesarea de către Comisia națională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea copiilor la școala de circumscripție.

13 mai – 25 mai  2022: Procesarea la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse/transmise de părinți/ tutori legal instituiți/reprezentanți legali, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, pe locurile rămase libere. Admiterea sau respingerea cererilor acestora, la nivelul comisiei de înscriere din unitățile de învățământ, prin aplicarea criteriilor generale și specifice de departajare și validarea de către Consiliul de administrație al unității de învățământ a listei candidaților admiși în această fază. Marcarea, în aplicația informatică, a cererilor – tip de înscriere pentru candidații admiși în această fază.

 26 mai 2022: Procesarea de către Comisia națională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali au solicitat înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri și care au exprimat în această fază opțiunea pentru înscrierea în școala de circumscripție.

27 mai 2022: Afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar a candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere.

copii_clasa

A doua etapă privind înscrierea în învățământul primar

30 mai 2022: Comunicarea, prin afișare la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborate de inspectoratul școlar;

Informarea Ministerului Educației de către Comisia județeană/a municipiului București, cu privire la procedura specifică de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, în etapa a doua. Procedurile vor viza modalități de comunicare și transfer de documente on-line, după caz.

31 mai – 7 iunie 2022: Depunerea/transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă;

Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.

8 iunie  – 9 iunie 2022: Procesarea la nivelul unităților de învățământ a cererilor-tip de înscriere depuse de părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali, aplicând procedura specifică elaborată de inspectoratul școlar, pe baza criteriilor generale  și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile;

Completarea în aplicația informatică a datelor din cererile-tip de înscriere pentru candidații înscriși în această etapă.

10 iunie 2022: Afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

1 septembrie –  8 septembrie 2022: Centralizarea și soluționarea de către inspectoratul școlar a  cererilor părinților/ tutorilor legal instituiți/ reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.

Soluționarea de către Inspectoratul Școlar Argeș a oricărei alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul superior al copilului.”, se arată în Ordinul Ministerului Educației publicat în Monitorul Oficial.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: