Pe munte în adidași! Turist spaniol salvat din masivul Făgăraș

de | 05.04.2024 11:02 | Național, Eveniment

Un turist spaniol a fost salvat din întâmplare de salvamontiști.

Echipat necorespunzător, spaniolul s-a aventurat pe munte și a rămas blocat mai multe ore într-un perete de sub Vârful Vănătoarea lui Buteanu. Speriat, a început să strige după ajutor.

Norocul său a fost că mai multe echipe de salvamontiști se aflau la un curs de pregătire, în zona lacului Bâlea, și l-au auzit. Imediat, salvatorii montani au început să se organizeze pentru a-l salva.

Vremea nefavorabilă (vânt cu transport de zăpadă, plafonul de nori foarte jos) a îngreunat misiunea. Cu toate acestea, ea s-a încheiat cu bine.

Din fericire, salvamontiștii au reușit să ajungă la el și l-au coborât în siguranță, la telecabină.

Acțiune cu final fericit . Persoana cu probleme , un cetățean spaniol , echipat necorespunzător pentru sezon și tipul ascensiunii , chiar în adidași, avea doar probleme medicale , un inceput de hipotermie si era blocat în perete.
Salvamontiștii au ajuns la el, l-au pregătit și coborât în siguranță din perete, deplasandu-se apoi către telecabina pentru a-l trimite la baza muntelui.”, au transmis reprezentanții Salvamont România pe pagina de Facebook.

Potrivit Salvamont România, din echipa de interventie au făcut parte salvamontiști din Sibiu, Gorj, Alba, Cluj, Poiana Brașov, Bihor, Mureș, Prahova, Harghita, Satu Mare, Sinaia și Zărnești.

Foto Facebook Salvamont România

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Cum va fi vremea în minivacanţa de Paşte

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Munţii Făgăraş