anchetaonline.ro

Pedodonția. Primele vizite la dentist ale copilului ar trebui să fie în jurul vârstei de 2-3 ani

de | 08.12.2022 17:47 | Știri, Județean, Lifestyle

Dințișorii de lapte, pe lângă faptul că ajută în masticația cât și în dezvoltarea vorbirii la copii, reprezintă și menținătorii de spațiu pentru formarea dinților definitivi. Așadar, sunt foarte importanți pentru zâmbetul viitorului adolescent și, ca atare, vizitele la stomatolog nu trebuie amânate, chiar dacă nu și-au făcut apariția cariile.

AVANTAJELE consultului  pedodontic:

  • adoptarea unei atitudini de confort a copilului în ceea ce privește vizita la stomatolog și să realizeze importanța igienei orale.
  • poate preveni afecțiunile dentare la copii, așa cum sunt defectele de erupție dentară care necesită tratamente ortodontice mai târziu.
  • se identifică și se tratează, dacă este cazul, cariile în stadiul incipient, chiar dacă dinții sunt de lapte.

 

RECOMANDĂRI:

  • consultul ar trebui să fie făcut încă de la vârsta de 2-3 ani, medicul pedodont putând instrui părintele în ceea ce privește un periaj corect și alegerea unei alimentații adecvate.

 

Practic, așa cum se efectuează controlul normal la un medic pediatru, pentru a urmări evoluția și starea de sănătate a copilului, așa și un medic pedodont ar trebui să devină ghidul celui mic și al părintelui în adoptarea unei igiene orale sănătoase la copii.

dr teo - Pedodonția. Primele vizite la dentist ale copilului ar trebui să fie în jurul vârstei de 2-3 ani

📧email: contact@drteo.ro

📞tel: 0736/407.404

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: