Pensiunea Ciprian de la Brădet – executată silit

de | 18.01.2024 09:30 | Din ediția tipărită, Economic, Rural

Una dintre cele mai frumoase pensiuni din nordul Argeşului, amplasată într-o zonă superbă, a ajuns să fie executată silit. Este vorba despre Pensiunea Ciprian, din Brădet, situată pe Valea Vâlsanului, deţinută de omul de afaceri Ciprian Bold, fiul regretatului constructor Vatică Bold.

► O afacere născută pe vremea când Argeşul visa pârtii la Molivişu

În urmă cu aproximativ 13 ani, patronul firmei de construcţii Biff Internaţional, Vatică Bold,a început construirea unei pensiuni turistice de patru margarete. Afacerea avea să fie preluată de către fiul acestuia, Ciprian, aşa cum de altfel patronul de la Biff a şi botezat pensiunea. Realizarea acestui ambițios proiect a presupus o investiţie de peste jumătate de milion de euro, din care 200.000 de euro bani europeni, însă familia Bold nu a făcut rabat de la calitatea lucrărilor indiferent de costuri, astfel că pensiunea a ajuns să coste mai mult decât era preconizat, mai ales că, pe parcursul lucrărilor, au apărut şi cheltuieli neprevăzute.

vatica si ciprian bold

Pensiunea Ciprian este una dintre investiţiile din turismul argeşean care şi-au bazat planurile de afaceri pe un proiect al administraţiei judeţene, proiect care însă a fost îngropat din cauza gestionării sale dezastruoase: „Ca atracţii pentru cei care ne vor călca pragul, menţionez drumeţiile montane într-o zonă splendidă, plimbări cu trăsura, cu ATV-ul ori plimbările călare. În perioadele de iarnă, turiştii vor avea posibilitatea să schieze pe cele două pârtii care se vor realiza pe Muntele Ghiţu, la o distanţă de 7-8 kilometri de locul de cazare.” – declara regretatul Vatică Bold în 2011, când argeşenii priveau cu optimism cel mai mare proiect de infrastructură turistică din judeţ.

Numai că proiectul Molivişu a murit înainte de a se naşte şi, odată cu el, şi multe businessuri care se bazau pe acest proiect atât de trâmbiţat de autorităţile vremii. Pensiunea Ciprian a fost inaugurată, arhitectura, amenajările interioare, precum şi serviciile fiind extrem de apreciate de oaspeţii care au ajuns să îi treacă pragul. Nu atât de mulţi însă cât se aşteptau proprietarii, chiar dacă pensiunea nu duce lipsă de aprecieri, fiind cotată cu 8,5 pe Booking.

►2,3 milioane lei preţul cu care se vinde pensiunea de pe Valea Vâlsanului

După decesul omului de afaceri Vatică Bold, la sfârşitul anului 2016, fiul său a făcut tot posibilul să menţină pe linia de plutire pensiunea. În urmă cu câţiva ani, a încercat să o vândă, însă nu a reuşit. Acum, la început de an, Pensiunea Ciprian face obiectul unei executări silite, vânzarea fiind programată în ultima zi a lunii ianuarie, în urma unei decizii irevocabile şi executorii a Judecătoriei Curtea de Argeş.

Potrivit anunţului de vânzare postat de executorul judecătoresc Emil Gigoi, în contul unei datorii de 2,8 milioane lei, la solicitarea unei anume Aurelia Luca (în calitate de creditor), Pensiunea Ciprian este scoasă la vânzare pentru suma de 2.317.000 lei, valoarea la care a fost evaluat imobilul. Pensiunea are 10 camere duble și două apartamente, amenajate în stil alpin tradițional românesc, iar sala de mese are o capacitate de 40 de locuri.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

RETROSPECTIVA ARGEŞ 2023. Un an sărac în investiţii pentru firmele din judeţ

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Biff Internaţional | Ciprian Bold | Molivișu | Vatică Bold