Pentru a monitoriza calitatea aerului. Garda Națională de Mediu va avea drone

de | 12.03.2023 14:21 | Știri, Economic, Național

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tánczos Barna, a precizat că până în luna septembrie a acestui an compania care a câștigat licitația pentru achiziția celor 46 de drone are obligația de a le livra. De altfel, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor(MMAP), a semnat, la începutul luni, în calitate de Lider de Parteneriat, contractul de furnizare a sistemelor aeropurtate dotate cu senzori şi echipamente specifice activităţilor de inspecţie şi control.

Contractul face parte proiectul ”Extinderea și moderni-zarea infrastructurii de monitorizare și control a calității aerului în scopul creșterii acurateței informațiilor și a capacității de răspuns la episoadele de poluare”. Proiectul vizează și achiziția a 21 de autolaboratoare echipate.

”La începutul acestei luni, MMAP a semnat contractul de achiziție pentru 46 drone, în valoare de 57 milioane de lei, finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională și dotăm astfel Garda de Mediu cu echipamente moderne și eficiente pentru detectarea poluării aerului și a interveni rapid în cazul în care există activități care aduc prejudicii mediului. Până în luna septembrie a acestui an, compania care a câștigat licitația are obligația de a livra aceste instalații aeropurtate și comisarii GNM le vor putea folosi pentru a avea acțiuni și mai eficiente de control și combatere a poluării”, a declarat ministrul mediului, apelor și pădurilor, Tánczos Barna, vineri, la Covasna, potrivit informării publicate pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv. Sursă foto: multimago.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Trimestrul IV 2022. APIA a plătit ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Garda Națională de Mediu

Ultimele articole