Percheziții în Argeș și Prahova la persoane acuzate de proxenetism

de | 29.12.2023 19:18 | Județean, Eveniment

Polițiștii împreună cu procurorii DIICOT au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și proxenetism.

Timp de trei ani, patru indivizi ar fi exploatat femei, transformându-le în prostituate pentru clienți din țară, dar și de peste hotare.

Din actele de urmărire penală efectuate a reieșit că,  în perioada noiembrie 2020 – decembrie 2023, inculpații au constituit un grup infracțional organizat în scopul obținerii de foloase patrimoniale, înlesnind mai multor tinere practicarea prostituției, atât pe teritoriul țării (județul Prahova) cât și în Estonia.”, transmite DIICOT

Astfel, membrii grupului infracțional ar fi închiriat mai multe apartamente persoanelor care ar fi practicat prostituția și, pentru o taxă procentuală din veniturile astfel obținute, le-ar fi asigurat protecția și ar fi identificat clienții.

Pe 28 decembrie 2023, au fost puse în executare 11 mandate de percheziție domiciliară, în județele Argeș și Prahova, membrii grupării fiind conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești.

În urma perchezițiilor, au fost confiscate sumele de 5.050 lei și 1700 euro, 12 telefoane mobile, 5 carduri bancare, mai multe înscrisuri, precum și un pistol airsoft.

Tot pe 28 decembrie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus reținerea  a doi inculpați și măsura controlului judiciar față de alți doi, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat și proxenetism.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a inculpaților reținuți.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Pitești: Accident pe Calea București! Două mașini implicate

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DIICOT

Ultimele articole