Percheziții la Spitalul Județean de Urgență Pitești! Au fost ridicate documente

de | 25.05.2023 12:51 | Știri, Eveniment, Județean

Percheziții la Spitalul Județean de Urgență Pitești! Au fost ridicate documente

În cursul zilei de astăzi, 25 mai , vor fi efectuate 25 de percheziții domiciliare în Argeș, de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești.

În acest sens, procurorii DIICOT Pitești și mai multe echipaje ale Jandarmeriei au descins în această dimineață, și la Spitalul Județean Argeș, precum și la sediile a trei firme și opt primării din județ, fiind ridicate mii de documente, potrivit adevărul.ro

Ele au ca obiect constituirea unui grup infracțional organizat, deturnarea licitațiilor publice și delapidare cu consecințe deosebit de grave.

Ele au ca obiect comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, delapidare care a produs consecințe deosebit de grave, delapidare de către o persoană fizică care exercită o însărcinare în serviciul unei persoane juridice, care a produs consecințe deosebit de grave, dare de mită, luare de mită și deturnarea licitațiilor publice.

În cauză, s-a reținut că, începând cu anul 2019, în județul Argeș, a fost constituit un grup infracțional organizat, format din mai multe persoane cu preocupări în domeniul construcțiilor și achizițiilor publice, în scopul obținerii unor importante sume de bani din contractele de lucrări publice, prin supraevaluarea costurilor, grup care a acționat până în prezent.” transmite IPJ Argeș

S-a acționat în vederea atribuirii contractelor de utilitate publică în detrimentul altor participanți, recurgând astfel la coruperea ordonatorilor de credite din instituțiile publice contractante.

După obținerea acestor contracte, grupul infracțional a delapidat bugetele instituțiilor publice contractante prin încheierea ulterioară, nejustificată, de acte adiționale privind lucrări neprevăzute, recuperarea garanțiilor de bună execuție de către executant, fără ca lucrările să fie finalizate, încasarea contravalorii serviciilor prestate, fără ca recepțiile tehnice intermediare pe faze de lucrări să fie efectuate, precum și prin întocmirea în mod formal a documentelor, în vederea însușirii frauduloase a fondurilor publice.

În urma perchezițiilor, patru persoane vor fi duse pentru audieri, la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești.

Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, iar la acțiune au participat și forțe ale Jandarmeriei Române.

De asemenea, menționăm faptul că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Știre inițială

În această dimineață au fost percheziții de amploare atât în țară, cât și în județul nostru.

Vă reamintim că în această dimineață au fost efectuate percheziții domiciliare într-un dosar ce vizează traficul de migranți.

De asemenea, oamenii legi au descins și la Spitalul Județean de Urgență Pitești, de unde au fost ridicate documente.

Până în acest moment nu se cunosc cauzele pentru care judiciariștii au ridicat documentele și pe cine vizează ancheta.

Potrivit universulargeșean.ro, managerul unității medicale, Adriana Molfea a confirmat informația despre percheziții.

Știre în curs de actualizare

foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Zeci de percheziții în Argeș și în țară, într-un dosar privind traficul de migranți

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti