anchetaonline.ro

Pericol de îmbolnăvire! Fast-food-uri din Pitești amendate de ANPC

de | 20.10.2022 09:39 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Pitești

Verificări la sânge, miercuri, 19 octombrie, efectuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș la localurile de alimentație de tip fast-food, din Pitești.  Alături de polițiști s-au aflat și reprezentanți ANPC, DSVSA, DSP și ai Gărzii de Mediu. Acțiunea a avut loc cu scopul prevenirii și combaterii ilegalităților privind asigurarea siguranței publice în domeniul alimentației publice.

În urma controalelor, au fost date amenzi de peste 40.000 de lei, iar un local a fost închis.

Opt operatori economici s-au trezit cu polițiștii pe cap. Oamenii legii au aplicat  9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 40.500 de lei. De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare de confiscare a sumei totale de 192 de lei.

La unul dintre fast-food-uri, au fost descoperite nereguli grave care puneau în pericol sănătatea clienților. Inspectorii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului au constatat că multe produse erau nesigure pentru alimentație publică, iar condițiile de depozitare erau necorespunzătoare. Prin urmare, s-a luat decizia de a închide temporar localul respectiv.

Sancțiunile au fost aplicate astfel:

– 3 sancțiuni, în valoare totală de 4.500 de lei, conform O.U.G. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu măsura complementară de confiscare a sumelor de bani încasate fără documente justificative, respectiv suma totală de 192 de lei;
– 3 sancțiuni, în valoare totală de 6.000 de lei, conform H.G. 857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice;
– 3 sancțiuni, în valoare totală de 30.000 de lei, conform O.G. 21/1992 privind protecția consumatorilor, cu măsura complementară de oprire temporară a prestării serviciilor, importului, fabricației, comercializării produselor sau a utilizării acestora la prestarea serviciilor, până la remedierea deficiențelor.

De asemenea, comisarii din cadrul Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Argeș, au ridicat mai multe documente de la operatorii economici verificați, urmând ca, în funcție de rezultatul verificărilor, să aplice măsurile legale care se impun.”, au transmis oamenii legii.

Foto descriptiv

Citiiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Trafic de minori și proxenetism! Procurorii D.I.I.C.O.T. Pitești au efectuat 7 percheziții domiciliare!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: