Pericol pe traseele turistice! Au început să apară viperele

de | 14.04.2024 09:38 | Național, Lifestyle

Temperaturile ridicate din această perioadă au scos din amorțeală, mai devreme, viperele aşa că mare atenţie dacă aveţi în plan vreo drumeţie pe munte.

Serviciul Public Județean Salvamont Bistrița-Năsăud a transmis, pe Facebook, că în Munţii Călimani, în zona Bistricior, deja și-au făcut apariția. În acest context, salvatorii recomandă turiştilor care ajung în această zonă să fie extrem de precauţi, dar şi bine echipaţi, şi să nu se apropie de reptile.

Vă informăm că în Munții Călimani, în zona Bistricior, au început să apară viperele. Recomandăm tuturor turiștilor să fie extrem de precauți în timpul explorărilor lor în această zonă.

Viperele sunt creaturi minunate, dar și veninoase, iar întâlnirea cu ele necesită atenție și respect față de habitatul lor. Recomandăm să păstrați o distanță sigură și să evitați să le deranjați sau să le provocați în orice fel. Siguranța turiștilor și protejarea naturii sunt priorități absolute.

Vă rugăm să fiți conștienți de această informație și să vă planificați excursiile în consecință, luând măsurile necesare pentru a evita orice incident nedorit. Cu toate acestea, nu uitați să vă bucurați de frumusețea și diversitatea peisajului montan din Munții Călimani, respectând natura și toate ființele sale.”, a transmis pe Facebook, Serviciul Public Județean Salvamont Bistrița-Năsăud.

Pentru a evita incidentele nedorite, Sabin Cornoiu, şeful Salvamont, le transmite celor care aleg să meargă în aer liber că  trebuie să fie atenți la partea de jos a piciorului. Nu trebuie să existe locuri libere, astfel încât viperele să nu aibă acces la piele.

De asemenea, aventurierilor le mai este recomandat să nu mute anumite pietre sau crengi fără să verifice bine zona. Iar un echipament adecvat este necesar și el de asemenea pentru a putea fi în siguranță.

Trebuie să ferim partea de jos a piciorului, să nu rămână locuri libere în care vipera să aibă acces la piele. Foarte mare atenţie pe ce punem mâna, pe crengi uscate, pe pietre, locuri unde ar putea sta să se încălzească la soare.”,  recomandă Sabin Cornoiu, şeful Salvamont, potrivit observatornews.ro.

Prin urmare, românii care aleg să facă drumeții în aceste zone este bine să fie vigilenți.

Foto: Facebook Serviciul Public Județean Salvamont Bistrița-Năsăud.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Protestat în Piaţa Victoriei față de modul în care se judecă dosarul accidentului din 2 Mai

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole