La Pitești. Primăria a oferit mai mulți bani bisericilor

de | 14.04.2024 08:56 | Pitești, Politic

Lăcașurile de cult din Pitești au fost sprijinite de administrația locală municipal. Sumele distribuite proiectelor depuse de parohii s-au dublat, iar contribuția municipalității la masa caldă pe care persoanele nevoiașe din oraș o primesc la Centrul Social-Cultural ”Ghenadie Arhiereul” a crescut și ea, ”pentru că au sporit și nevoile”. Despre acestea, dar și despre alte proiecte a vorbit primarul Cristian Gentea.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea. 

”La sfârșitul acestei săptămâni, am finalizat o nouă sesiune de depunere a proiectelor prin care parohiile Piteștiului solicită sprijin municipal!

Am răspuns pozitiv, cu drag, la orice chemare a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului și a vrednicilor ei preoți, străduindu-ne să sprijinim lăcașurile de cult din Pitești, pe toate palierele care țin de administrația locală.

  • Pe de o parte, am contribuit și noi, comunitatea, la lucrările de gospodărire a acestor biserici cu sume anuale, care au crescut constant, din 2021 până în prezent. Am pornit de la 200.000 de lei/an și am ajuns la 400.000 de lei/an, bani distribuiți pe baza proiectelor depuse de parohii.
  • În egală măsură – fie că vorbim despre atribuirea în folosință gratuită a unor terenuri necesare pentru construcția de lăcașuri sau de asigurarea infrastructurii de acces (așa cum am reușit, cel mai recent, asfaltarea drumului care duce la cimitirul parohial din Prundu) – căutăm permanent să ajutăm preoții piteșteni în misiunea lor de adevărată credință.
  • Am obținut o mare victorie prin preluarea în domeniul public al municipiului nostru a unei suprafețe de 6,6 hectare de teren în zona Calea Drăgășani, suprafață care ne permite extinderea cimitirului Sf. Gheorghe, pe lângă alte obiective de infrastructură.
  • Piteștiul contribuie anual – lucru mai puțin știut – la masa caldă pe care persoanele nevoiașe din oraș o primesc la Centrul Social-Cultural ”Ghenadie Arhiereul”, centru născut din bucuria de a dărui a părinților ce slujesc în Biserica Sf. Ioan Botezătorul. Și aici, am sporit contribuția municipalității de la an la an, pentru că au sporit și nevoile.

Comunitatea noastră este întemeiată pe credință, pe altruism, pe sprijin.

Sunt mândru de ea, sunt mândru de Pitești!”, a transmis Cristian Gentea pe pagina de Facebook.

Sursă foto:

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

PSD și-a desemnat candidații la Teiu, Căteasca, Rătești și Bârla!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea | Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole