Protest în Piaţa Victoriei față de modul în care se judecă dosarul accidentului din 2 Mai

de | 14.04.2024 08:45 | Național, Eveniment

Câteva sute de persoane au luat parte la un protestat organizat sâmbătă seara în fața Guvernului, în Piața Victoria. Evenimentul a fost organizat de ONG-ul „Tânărul de azi, schimbarea de mâine”.

Participanţii au purtat haine albe în semn de omagiu pentru tinerii ale căror vieţi s-au stins în accident și au protestat față de modul în care justiția din România judecă dosarul accidentului provocat de Vlad Pascu în 2 Mai.

„Cel mai iubit dintre pământeni este acum înger. Îţi vom face dreptate”, „Corupţia ucide” şi „Greşeala se plăteşte” au fost doar câteva dintre mesajele scrise pe pancarte de protestatari, potrivit news.ro

Organizatorii susțin că modul în care justiția din România tratează acest dosar pune în pericol toți cetățenii, care sunt lipsiți astfel de protecția legilor.

Statul român ne-a mai demonstrat încă o dată cât de multe minusuri există și de ce noi trebuie să ne spunem cuvântul!
Pe 4 aprilie, s-a declarat “prima victorie” pentru Vlad Pascu, ceea ce ne demonstrează ce primează în stat și cât de interpretabile sunt legile.
Pentru faptele comise (condus sub influența substanțelor, lipsa actelor, ucidere, vătămare corporală, fuga de la locul faptei), avocații lui Vlad Pascu dau vina pe victime, spunând că acestea au circulat neregulamentar.
Statul trebuie să ne ofere siguranță pe străzi, cum aceasta nu există, facem apel la toți cetățenii să fie alături de noi pentru a ne spune cuvântul și pentru a le face dreptate lui Sebi și Robertei.”

Justiția nu este de partea noastră, ci pledează pentru apărarea vinovatului.
Justiția nu a luat fiecare aspect important în considerare, ci a ales să pună întrebări ce nu își au locul într-o sală de judecată. În urma accidentului ce a soldat cu victime, judecătoarea se întreaba dacă una dintre victime este în sală.
Noi, dar și cei pentru a căror dreptate luptăm, nu merită asta.”, a transmis ONG-ul Tânărul de azi, schimbarea de mâine, pe pagina de Facebook

Acțiunea de protest vine după ce la termenul din 14 martie a fost admisă solicitarea avocaților lui Vlad Pascu de judecare în procedură simplificată, prin care pedeapsa este redusă cu o treime.
De asemenea, pe 4 aprilie, aceeași instanță din Mangalia a respins cererea avocaților victimelor de schimbare a încadrării juridice în omor calificat.
Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian, tânărul ucis de Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai, a fost prezent și el la protest, însă în timpul unui discurs ținut în fața oamenilor i s-a făcut rău și a fost dus cu salvarea la spital.
Foto:
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Piaţa Victoriei | Vlad Pascu

Ultimele articole