Permis anulat pe viață pentru șoferii beți sau drogați care produc accidente mortale

de | 06.02.2024 09:16 | Național, Importante, Lifestyle

O categorie de șoferi ar putea să rămână fără permis pe viață, potrivit unui proiect adoptat tacit de Senat, luni, 5 februarie.

Mai exact, este vorba despre conducătorii auto care produc accidente mortale, în timp ce se află sub influența drogurilor sau alcoolului.

Potrivit adevarul.ro, în anul 2020, la nivel naţional, 740 de conducători auto au fost depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Din păcate, în prima jumătate a anului 2022, cifrele au crescut semnificativ. Potrivit inițiatorilor propunerii legislative, între 1 ianuarie și 30 iunie 2022, 1.294 de șoferi au fost prinși drogați la volan, iar alți 13.509 au fost depistați băuți.

Prin urmare, se propune atât înăsprirea pedepselor pentru persoanele care provoacă accidente soldate cu pierderi de vieţi omeneşti, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, dar și înăsprirea Codului Rutier.

Pe lângă propunerea legislativă prin care am propus înăsprirea pedepselor pentru persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau droguri şi provoacă accidente rutiere grave, soldate cu pierderea de vieţi omeneşti, propun şi înăsprirea Codului rutier. Astfel, în cazul unui accident soldat cu pierderi de vieţi omeneşti, provocat de un şofer aflat sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, actuala propunere legislativă propune anularea permisului conducătorului auto pe viaţă. În cazul în care titularul permisului de conducere a comis fapta regăsită în art. 192 alin. (1) din Codul penal, săvârşită în condiţiile prevăzute de art. 336, pedeapsa este interzicerea dreptului de a conduce un autovehicul pe viaţă”, se arată în expunerea de motive.

Propunerea legislativă a fost trimisă Camerei Deputaților pentru dezbatere, în calitate de for decizional.

Foto descriptiv libertatea.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Leordeni: Tânărul de 26 de ani, dat dispărut, a fost găsit!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Senatul României