Peste 12,1 milioane de ţigări netimbrate, confiscate de autorităţi în Portul Constanţa

de | 30.12.2023 23:40 | Eveniment, Național

Captură impresionantă de țigări de contrabandă în portul Constanta. Cinci persoane sunt cercetate pentru infracțiuni de contrabandă, dare de mită în formă continuată și cumpărare de influență în formă continuată.

Trei români și un ucrainean au fost reținuți astăzi, 30 decembrie, după ce au fost prinşi în flagrant după intrarea în ţară a unui container ce conţinea 12.170.000 ţigarete nefiscalizate, în valoare de circa 1.500.000 euro.

În data de 30.12.2023, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie au realizat o acţiune de prindere în flagrant, după „intrarea” în ţară a unui container ce conţinea 12.170.000 ţigarete nefiscalizate, în valoare de circa 1.500.000 euro. Acţiunea a fost organizată într-o cauză penală privind săvârşirea unor infracţiuni de contrabandă, dare de mită şi cumpărare de influenţă, ambele în formă continuată“, anunţă, sâmbătă seară, Poliţia de Frontieră.

Din cercetări, a rezultat faptul că țigările de contrabandă și tutun pentru narghilea erau introduse în România prin Portul Constanța ori Constanța Sud Agigea, fiind disimulate în containere prin metoda “capac”.

Anchetatorii au precizat că cei patru dădeau mită unor funcţionari pentru fiecare container, sumele fiind cuprinse între 120.000 şi 200.000 euro/container de ţigări şi 3-5 euro/kg de tutun de narghilea, pentru a „închide ochii” şi a permite intrarea pe teritoriul României a mărfurilor respective fără a deţine documente de provenienţă a acestora.

Pentru a crea aparența unui import legal, în documentele de transport, erau menționate bunuri care au mai făcut obiectul unor importuri legale, respectiv ”limonadă”.

Potrivit DNA, în timpul flagrantului, în autoturismul ocupat de două persoane (în prezent inculpaţi) a fost găsită suma de suma de 110.000 USD, reprezentând o primă tranşă din suma ce ar fi fost promisă iniţial (175.000 euro) unui angajat al portului (martor în cauză).

Cei patru inculpați, trei români și un ucrainean, au fost reținuți pentru 24 de ore și vor fi prezentați magistraților din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Foto: captură video Facebook Poliția de frontieră Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Mioveni: A intrat cu ATV-ul în gard. O persoană a ajuns la spital

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: