Peste 200 de percheziții în 7 județe! Au fraudat fondurile pentru cazarea refugiaților ucraineni

de | 31.03.2023 08:26 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Peste 200 de percheziții în 7 județe! Au fraudat fondurile pentru cazarea refugiaților ucraineni

Percheziții de amploare, vineri dimineața, în 7 județe din România, într-un dosar privind frauda fondurilor pentru cazarea refugiaților ucraineni.

Potrivit cercetărilor, prejudiciul este de peste 2 milioane de euro, iar descinderile au loc la peste 200 de adrese. Perchezițiile sunt desfășurate de polițiștii din Maramureș.

Sunt puse în executare 203 de percheziții și 6 mandate de aducere, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru obținere ilegală de fonduri și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Conform Digi 24, sunt vizați funcționarii Primăriei Săpânța și 203 persoane fizice. Aceștia ar fi furat aproximativ 2 milioane de euro, bani care ar fi reprezentat contravaloarea cheltuielilor cu hrana și cazarea pentru refugiați ucraineni.

Astăzi, 31 martie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Maramureş, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, cu sprijinul poliţiştilor inspectoratelor de poliţie judeţene Suceava, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Satu Mare, Sălaj, Mureş, Bihor, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, Serviciului Judeţean Anticorupţie Maramureş, Poliţiei de Frontieră şi Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj, pun în executare 203 percheziţii domiciliare şi 6 mandate de aducere, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri şi fals în înscrisuri sub semnătură privată”, anunţă IGPR.

Foto descriptiv focuspress.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Angajată a Băncii Transilvania- cercetată! A furat 1,3 milioane lei din contul unui client decedat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bistriţa-Năsăud | Cluj | Sălaj | Satu Mare | Suceava