Bani pentru angajații din România! Cine sunt norocoșii

de | 31.03.2023 08:10 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Bani pentru angajații din România! Cine sunt norocoșii

Veste bună pentru angajații din România! Cum sărbătorile pascale se apropie, salariații trebuie să știe că pot primi vouchere de la angajatori, în valoare de 300 de lei.

Vorbim despre tichetele pe care firmele le pot acorda salariaților sub diverse forme, fie cadou, bani sau bunuri.

Pentru aceste cadouri firmele nu vor plăti taxe la ANAF, doar dacă suma depășește 300 de lei. Firmele care oferă vouchere cadou salariaților, au obligația, conform legii, să le acorde numai sub formă de card și să elimine biletele fizice.

Conform ANAF, aceste tichete pot fi acordate în anumite condiții:

– cadouri oferite salariaților sau copiilor minori ai acestora cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, Paște, etc.

– cadou angajatelor, cu ocazia unor zile speciale, cum este 8 martie

– cadouri oferite în beneficiul copiilor minori cu prilejul zilei de 1 iunie.

Românii vor primi vouchere pentru porcul de Crăciun! Ce valoare vor avea acestea

De asemenea, românii primesc încă o veste bună odată cu introducerea unor noi vouchere. Este vorba de o inițiativă care prevede ca unii dintre cetățeni să primească un vouchere pentru porcul de Crăciun.

Ajutorul oferit de stat ar urma să fie fie în valoare de 200 de euro, iar tichetul va fi emis de ANSVSA. Prin această inițiativă legislativă se dorește soluționarea problemelor a micilor crescători, care renunță la creșterea animalelor din cauza restricțiilor introduse pentru eliminarea focarelor de pestă porcină africană.

Vreau să facem în felul următor: în raza de 10 km unde avem ferme comerciale și unde avem crescători înscriși în registrul agricol cu porci și care vor să abandoneze creșterea porcilor, timp de cinci ani să primească un voucher de la ANSVSA în valoare de 200 de euro pe care să îl tranzacționeze de Crăciun la ferma comercială și să își păstreze tradiția, să primească acel porc. Acesta ar fi un aspect.

Al doilea aspect, dacă avem crescători care prin tradiție au crescut 50, 60, 70 de capete de porci, dar azi când discutăm despre Legea mirosurilor, de normele de mediu nu mai este permis să crească în comunități în sate, să le pună Consiliile Locale la dispoziție un teren unde să facă o construcție-tip cu norme de biosecuritate și să își desfășoare activitatea, să producem porc în România. Dar cu gard, cu asistență veterinară, să putem să avem un control să nu intre oricine în ferma aceea”, a declarat deputatul Emil Dumitru, vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, potrivit agrointel.ro.

Foto Start Up Cafe

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Condiția pe care o vor avea de respectat angajații de la privat pentru a primi vouchere de vacanță

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANAF

Ultimele articole