anchetaonline.ro

Electroargeş vrea să împrumute 3 milioane euro pentru investiţii

de | 31.03.2023 07:30 | Știri, Curtea de Argeș, Din ediția tipărită, Economic

Conducerea Electroargeş şi-a convocat acţionarii la o nouă Adunare Generală, care va avea loc la sfârşitul lunii aprilie, în zilele de 27 şi 28. În cadrul acestei întâlniri, se vor supune aprobării bilanţul contabil, contul de profit şi de pierdere şi situaţia financiară consolidată a Electroargeş pe 2022, precum şi bugetul de venituri şi cheltuieli şi programul de investiţii pentru anul 2023.

În cadrul Adunării Generale Extraordinare, acţionarii vor fi consultaţi şi cu privire la contractarea unei facilităţi de credit – credit pentru investiții, credit pentru capital de lucru, refinanţare credit existent – în valoare de maximum 15 milioane lei (echivalentul a 3 milioane euro), pentru care societatea va garanta cu propriile conturi, stocuri, echipamente, dar şi proprietăţi.

Producătorul local de electrocasnice din Curtea de Argeş traversează o perioadă dificilă după ce nemţii de la Kärcher au reziliat contractul cu Electroargeş, care asigura 85% din producţie. La finalul anului 2022, Electroargeş a raportat pierderi de 7,6 milioane de lei, veniturile din contracte coborând cu 75%, de la 302,5 milioane în 2021, la 75,7 milioane de lei anul trecut.

Singurul jucător mare la bursă cu acţionariat local de pe piaţa de profil, Electroargeş face eforturi pentru a-şi reveni după şocul pierderii contractului cu Karcher, în linia demersurilor în acest sens înscriindu-se şi numirea unui nou director la începutul acestui an, pentru un mandat de patru ani, în persoana lui Valentin-Nicolae Caramidă.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Fiii lui Benone Lazăr au cerut insolvenţa Lazăr Company Junior

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Argeş | Electroargeş | Kärcher