Peste 260.000 de euro şi 20.000 de dolari, găsiţi de polițiștii de frontieră într-un autocar turcesc

de | 24.01.2024 14:50 | Național, Eveniment

Peste 260.000 de euro şi 20.000 de dolari SUA au fost găsiţi de poliţiştii de frontieră într-un autocar turcesc care ieşea din ţară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. Banii erau ascunşi în compartimentul motor şi pe corpurile pasagerilor.

Marți, 23.01.2024, polițiștii de frontieră, împreună cu inspectorii vamali, au organizat, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-rutier, o acțiune specifică pe linia prevenirii si combaterii încălcării reglementărilor Codului Fiscal și Codului Vamal.

În cadrul acțiunii, a fost verificat și un autocar înmatriculat în Turcia, condus de un cetățean turc, care circula pe ruta București-Istanbul.

În urma controlului amănunțit, polițiștii de frontieră și vameșii au găsit ascunși la compartimentul motor (instalația de încălzire – Webasto), dar și pe corpul pasagerilor, sume importante de bani în valută care totalizează 264.100 euro și 20.000 USD.

Întreaga sumă de bani a fost ridicată până la clarificarea provenienței banilor și a motivului care a stat la baza deciziei de a-i scoate astfel din țară, urmându-se a se lua măsuri conform prevederilor legale în vigoare.

Foto: Poliția de Frontieră Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ACUM! Două incendii în Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poliția de Frontieră Română