Peste 4.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, descoperite pe Aeroportul Henri Coandă

de | 27.12.2023 08:30 | Național, Eveniment

Peste 4.000 de pachete de ţigări de contrabandă au fost descoperite marţi, 26 decembrie, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, cu ajutorul câinelui Ebasa.

Potrivit Poliției de Frontieră Română, ţigările au fost găsite în bagajele a trei femei cu cetăţenie bulgară, care încercau să le introducă ilegal în România.

Ele au venit în țară cu o cursă de la Istanbul.

Cele trei femei, cu vârste cuprinse între 30 și 34 de ani, s-au prezentat pentru a intra în țară în jurul orei 1:20, pe 26 decembrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroportul Internațional  Henri Coandă. Acestea au luat bagajele de cală, după ce au efectuat formalitățile de frontieră, și au ieșit prin culoarul verde, cel pentru persoanele care nu au nimic de declarat autorităților vamale.

Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra bagajelor de cală ale acestora, în urma căruia au fost descoperite, cu ajutorul câinelui de serviciu EBASA, nedeclarate, în mai multe geamantane de dimensiuni mari, o cantitate semnificativă de țigări.”, transmite Poliția de Frontieră Română

Polițiștii au găsit 4.050 de pachete cu țigări (81.000 țigarete), de diverse mărci, în geamantanele celor trei femei.

Autoritățile vamale au confiscat întreaga cantitate de țigări. De altfel, va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, pentru efectuarea de cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Sursă foto Poliția de Frontieră Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Șoferi băuți și fără permis, prinși pe străzile din Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poliția de Frontieră Română

Ultimele articole