Șoferi băuți și fără permis, prinși pe străzile din Argeș

de | 26.12.2023 23:20 | Județean, Eveniment

În ultimele 48 de ore, polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat
acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

În urma acțiunilor, polițiștii rutieri au dat 186 de amenzi șoferilor care nu au respectat legea și regulile de circulație, în valoare de peste 50.000 de lei. De asemenea, oamenii legii au reținut, în vederea suspendării dreptului de circulație, 32 permise de conducere și au retras 11 certificate de înmatriculare.

Printre cei sancționați de polițiști se numără și doi tineri care au fost prinși băuți și fără permis, la volanul mașinii.

Este vorba despre un tânăr de 20 de ani, din Mărăcineni, care a fost depistat pe DN73, pe raza comunei Mărăcineni, pe 25 decembrie, în jurul orei 21:00.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, oamenii legii au constatat că tânărul nu deține permis de conducere.

Un alt șofer „vesel” la volan a fost prins 24 decembrie, pe DJ 734, pe raza comunei Lerești. Șoferul, un tânăr de 23 de ani, din comuna Tătărăștii de Sus, județul Teleorman, consumase alcool, iar rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest a indicat o valoare mai mare decât 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, tânărul a fost dus la o unitate
medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, oamenii legii au constatat că tânărul figurează cu dreptul de a conduce suspendat.

Prin urmare, cei doi șoferi s-au ales cu dosare penale.

Poliţiştii Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.”, transmite IPJ Argeș

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Tânără din Mioveni, lăsată fără permis de Crăciun. Circula cu 110 km/h în localitate

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole