Peste 660 de incidente electorale au fost sesizate în ultimele 24 de ore

de | 09.06.2024 08:44 | Na╚Ťional, Eveniment

├Än ultimele 24 de ore, la nivel na╚Ťional au fost sesizate 665 de incidente electorale, 14% fiind ├«n curs de verificare, transmit reprezentan╚Ťii MAI

Potrivit MAI,  67% dintre sesizări a fost despre continuarea campaniei electorale, 11% au fost despre posibile fapte de corupere a alegătorilor, iar restul au privit alte tipuri de fapte.

Poli╚Ťi╚Ötii au dat 97 de amenzi, ├«n valoare de peste 100 de mii de lei ╚Öi 242 de avertismente. Totodat─â, au fost ├«ntocmite dosare penale pentru s─âv├ór╚Öirea a 107 posibile infrac╚Ťiuni.

Ast─âzi, 09 iunie, rom├ónii sunt a╚Ötepta╚Ťi la vot. Alegerile au ├«nceput la ora 07.00, c├ónd s-au deschis sec╚Ťiile de vot.

La alegerile de ast─âzi, au dreptul s─â voteze cet─â┼úenii rom├óni care au peste 18 ani ╚Öi cei 674 de rom├óni care chiar ast─âzi ├«mplinesc 18 ani. De asemenea, pot vota, ├«n acelea╚Öi condi╚Ťii ca ╚Öi cet─â╚Ťenii rom├óni, cet─â╚Ťenii altor state membre ale Uniunii Europene care au re┼čedin┼úa sau domiciliul pe teritoriul Rom├óniei.

Aproximativ 42.800 de poli╚Ťi╚Öti, jandarmi, pompieri, poli╚Ťi╚Öti de frontier─â ╚Öi lucr─âtori de la alte structuri sunt mobiliza╚Ťi la nivelul ├«ntregii ╚Ť─âri pentru protec╚Ťia sec╚Ťiilor de vot ╚Öi pentru men╚Ťinerea siguran╚Ťei publice at├ót ├«n proximitatea sec╚Ťiilor de votare, c├ót ╚Öi pe raza localit─â╚Ťilor.

La nivelul jude┼úului Arge╚Ö, ast─âzi, p├ón─â la ora 10:00, au fost semnalate 5 incidente sau fapte ilegale ├«n context electoral, toate fiind verificate de poli╚Ťi╚Öti.

Sesizările au vizat, în principal, continuarea propagandei electorale și posibile fapte de corupere a alegătorilor.

Dintre acestea, 3 nu s-au confirmat, iar în două dintre cazuri, pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, au fost întocmite dosare penale pentru tentativă la împiedicarea exercitării drepturilor electorale și ruperea de sigilii.

16 persoane private de libertate, care ├«n prezent sunt ├«ncarcerate ├«n Centrul de Re╚Ťinere ╚Öi Arestare Preventiv─â al Inspectoratului de Poli╚Ťie Jude╚Ťean Arge╚Ö, cu drept de vot, au solicitat exercitarea dreptului la vot prin intermediul urnei mobile.ÔÇŁ, transmite IPJ Arge╚Ö

Surs─â foto: roaep.ro

Citi╚Ťi, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Arges. Votul, prioritar înaintea bisericii și altor treburi

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolvent─â a Facult─â╚Ťii de Jurnalism ╚Öi ╚śtiin╚Ťele Comunic─ârii, pasionat─â de fotografie ╚Öi handmade.

Articole asem─ân─âtoare:

Citește articolele pe același subiecte: