Peste o sută de hectare în flăcări în Argeș!

de | 05.08.2023 16:07 | Știri, Eveniment, Județean

Suprafețe imense de teren au fost afectate noaptea trecută de incendii de vegetație în judetul Argeș. Pompierilor le-a fost cu atât mai greu să stingă focul cu cat vântul a contribuit din plin la propagarea flăcărilor. Au intervenit și localnicii cu tractoare cu plug cu care au brăzdați terenul ca să izoleze flăcările.

Au fost multe sesizări la incendii de vegetație, însă două au fost notabile noaptea trecută pentru pompierii din Arges. Cei de la Secția Costești au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o miriște de pe un câmp din localitatea Suseni. Acolo ardeau inițial câteva hectare de vegetație, insa focul a fost întețit de vânt.

Trei ore le-a luat pompierilor penturu localizarea și lichidarea incendiului. De la câteva sute de metri inițial s-a ajuns sa fie afectate aproximativ 20 de hectare de teren.

Alti pompieri, de la Punctul de Lucru Izvoru, au fost chemati de urgentă la alt incendiu de vegetație izbucnit în localitatea Buzoiești. Pompieri spun că în această situație cineva a pus foc pentru a arde resturile vegetale de după lucrările agricole însă focul s-a extins foarte mult si cu repeziciune. Din cauza riscului de a se extinde și la locuințe, pompierii au apelat la un localnic, proprietar de tractoare, care a arat efectiv terenul ca să izoleze focul.

Intervenția s-a întins pe aproape două ore și au ars aproximativ 80 de hectare. În total peste 100 de hectare de terenuri acoperită cu vegetație uscată au ars noaptea trecuta judetul Argeș.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole