Argeșenii investesc milioane în titluri de stat

de | 05.08.2023 14:55 | Știri, Economic, Județean, Național

Ministerul Finanțelor (MF) reamintește românilor că este în plină desfășurare o nouă emisiune de titluri de stat TEZAUR lansată pe 20 iulie, care continuă până pe 17 august a.c. Potrivit situației prezentate vineri județul Argeș ocupă locul doi cu peste 32 de milioane de lei investite în 726 de titluri.

”Situația la zi a subscrierilor în titlurile de stat TEZAUR arată că interesul românilor în programele de economisire ale MF este în continuă creștere, fiind cea mai mare sumă investită în numai 10 zile de la lansare, mai mult de 664 de milioane de lei investite în 15.451 de titluri”, arată cei de la MF.

De altfel, cei de la MF au făcut și un top al investitorilor, care se prezintă în felul următor:

  • Locul unu este deținut detașat de zona București-Ilfov cu 2750 de titluri și o sumă totală de aproximativ 162 de milioane de lei.
  • Județul Argeș ocupă locul doi cu peste 32 de milioane de lei investite în 726 de titluri.
  • Topul se încheie cu județul Prahova cu un total de 26,4 milioane de lei investite în 695 de titluri de stat.

Din 20 iulie 2023 românii au putut investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani cu dobânzi anuale de 6,30% și, respectiv, 7,20%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Până pe 17 august 2023 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online se poate accesa Ghid Tezaur online și Tezaur online; 
  • Până pe 18 august 2023 de la sediul unităților Trezoreriei Statului;
  • Până pe 17 august 2023 în mediul urban și până pe 16 august 2023 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. ”De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri”, mai arată MF. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Foto descriptiv. Sursă foto: digi24.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Drum Construct Logistik modernizează aproape 30 de uliţe din Vultureşti

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Finanţelor

Ultimele articole