Piteștean urmărit național pentru infracțiuni rutiere, prins de polițiștii argeșeni cu ajutorul aplicației eDAC

de | 16.05.2024 16:54 | Județean, Eveniment

Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești  au depistat miercuri, 15 mai, în jurul orei 14:00, un bărbat de 42 de ani, din Pitești, urmărit la nivel național pentru infracțiuni rutiere.

Acesta a fost depistat cu ajutorul aplicației eDAC.

Piteșteanul a fost condamnat de Judecătoria Pitești la an, o lună și zece zile de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În ziua de 15 mai a.c., în jurul orei 14:00, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești, în timp ce efectuau activități specifice în zona de competență, au identificat și legitimat un bărbat de 42 de ani, din Pitești, iar în urma verificărilor efectuate cu ajutorul aplicației eDAC, au constatat că pe numele acestuia era emis un Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, de către Judecătoria Pitești, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației.”

Acesta a fost încarcerat.

e-DAC este un nou sistem digital de verificare a documentelor de identitate, implementat începând cu data de 31 martie 2024, ca parte a efortului de simplificare şi digitalizare a serviciilor publice oferite cetăţenilor români.

Aplicaţia e-DAC, recent implementată în România, reprezintă un instrument vital în lupta împotriva criminalităţii transfrontaliere şi a infracţiunilor grave, facilitând schimbul rapid şi eficient de informaţii între autorităţile competente din ţară şi din spaţiul Schengen.

Foto descriptiv captură video IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Panică pe o stradă din Pitești! Tânăr amenințat de un bărbat de 40 de ani

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Pitești

Ultimele articole