(Video) Argeș – Schenghenul vine cu altfel de verificări

de | 31.03.2024 12:52 | Județean, Eveniment, Importante

Polițiștii din toată țara au ieșit noaptea trecută în stradă pentru a verifica șoferii care se aflau în trafic.

Dincolo de acțiunea de prevenție, au fost testate și noile aplicații care au intrat în vigoare de astăzi, odată cu intrarea in Schenghen.

Noaptea trecută a fost operaționalizat un nou sistem de verificare a documentelor de identitate ale șoferilor opriți in trafic.

Polițiștii vor folosi telefoane mobile sau tablete pe care se află instalată o aplicație specială de identificare a tuturor informațiilor despre cel oprit.

În contextul aderării României la spațiul Schengen, începând cu data de 31 martie, a fost operaționalizat un nou sistem de verificare a documentelor de identitate care îndeplinește mai ușor și rapid activitatea de legitimare și stabilire a identității, precum și verificarea în baze de date multiple, inclusiv în privința semnalărilor introduse de statele membre Schengen.” a declarat Florin Popa, purtător de cuvânt al Poliției Argeș

Cu aceste dispozitive mobile se va scana documentul, fie că e vorba despre carte de identitate, pașaport, permis de ședere.

Aplicația afișează imediat informațiile din baza de date, chiar și pe acelea ale persoaelor urmărite sau care au vreo interdicție.

Toate structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne cu atribuții privind legitimarea și verificarea persoanelor (respectiv structurile de Poliție, Jandarmi, Imigrări, alături de Poliția de frontieră), au la dispoziție un nou mijloc electronic, dezvoltat pentru a face, printr-un proces automatizat, mult mai rapid, verificarea și stabilirea identității și a eventualelor mențiuni, în baza unui act de identitate.”

politist verifica documente
Prin utilizarea acestor dispozitive mobile se va realiza o scanare a documentului prezentat de persoana verificată (cum ar fi cartea de identitate, pașaport, permis de ședere și altele). Procesul automatizat prin aplicația special destinată acestui scop compară datele prezentate cu cele existente în bazele de date și afișează imediat, alături de fotografia din bazele de date, și informații în cazul în care vorbim de o persoană urmărită sau care are o interdicție”, a mai adăugat Florin Popa.
Foto: Caprura video
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: