Piteșteancă premiată la CANNES! Producția ei, „Contra Timp”/ „Aganist Time”, a luat locul 1

de | 28.02.2023 11:29 | Știri, Cultură, Județean, Lifestyle

Producția Alexandrei Manda, „Contra Timp”/ „Aganist Time”, a câștigat marele premiu la Cannes WORLD FILM FESTIVAL REMEMBER THE FUTURE la două secțiuni din cele trei la care a intrat în finală.

Cannes premiu film

Filmul realizat de tânăra piteșteancă, făcut ca un proiect pentru un examen, a reușit să câștige marele premiu la Cannes, la secțiunea „Best Animal Award” și „Best Original Song”.

Este fantastic cum a reușit asemenea performanțe cu un film care a fost realizat ca un proiect pentru un examen, Alexandra fiind studentă în primul an la Regie Film și TV!” a precizat în mediul online Adrian Bughiu, vicepreședinte CJ Argeș.

Cannes premiu film

Adrian Bughiu mai precizează că acest premiu vine ca o recompensă pentru cățelușa Dara, care la sfârșitul anului trecut a plecat în „raiul animalelor”.

Premiul obținut de Alexandra la categoria „Best Animal Award” este, într-un fel, o formă de recompensă și pentru cățelușa Dara, cea care a pus bazele unui sistem care nu exista la noi în țară – câinii de salvare a victimelor avalanșelor, împreună cu Helios – primul câine specializat din țara noastră, tot al Salvamont Argeș, instituție cu care Consiliul Judetean Arges se mândrește.

Din păcate pentru noi toți, Dara a plecat în raiul animalelor la sfârșitul lui 2022… Dar nu am uitat-o!”

Cannes premiu film

La rândul ei, Alexandra Manda a transmis prin intermediul paginii de socializare, mulțumiri, tuturor celor care au susținut-o și au ajutat-o în realizarea acestui frumos proiect.

Multe mulțumiri către oamenii care m-au susținut și m-au ajutat în realizarea proiectului Against Time/Contra Timp: Ion Sănduloiu, Salvamont Argeș, Câini de avalanșă Salvamont România, Gabriela Sanduloiu, Alexandra Gabriela (Best Original Song), prof. univ. dr. Sabina Pop, Costin Dan și Matei Slisăreanu. Mă bucur că până la urmă ne-am îndeplinit misiunea de a face povestea salvatorilor montani și a câinilor cunoscută”, a transmis  Alexandra Manda.

 

Foto: Facebook Consiliul Judetean Arges

 


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cannes