La Pitești. 80 de apartamente în două blocuri noi, prin Programul ”Locuințe pentru tineri”

de | 02.05.2024 09:20 | Pitești, Administrație, Importante, Politic

Parteneriate în educație, evenimente sportive de amploare națională și internațională, peste 86.000.000 de euro pentru modernizarea liceelor și a școlilor ori construirea de apartamente prin Programul Locuințe pentru tineri” – acestea dunt doar o parte dintre măsurile administrației locale pentru tineri. Și astăzi, de ”Ziua Tineretului”, primarul Cristian Gentea vorbește despre ele și urează tuturor piteștenilor din această generație o viață plină de reușite, puterea de a răzbi în fața noilor provocări și nenumărate ocazii de a (se) sărbători!

Astăzi sărbătorim Ziua Tineretului și vreau să urez tuturor piteștenilor din această generație o viață plină de reușite, puterea de a răzbi în fața noilor provocări și nenumărate ocazii de a (se) sărbători!

Ne adresăm acestei generații prin măsuri administrative concrete (proiecte pentru locuințe, oportunități de business, investiții în infrastructura de învățământ, parteneriate cu mediul academic), dar și prin evenimente pentru timpul liber de calitate, astfel încât Piteștiul să devină un “acasă” din ce în ce mai atractiv:

  • Am obținut deja finanțarea și urmează să construim 80 de apartamente în două blocuri noi, prin Programul Locuințe pentru tineri”.

Am atras, pentru specialiștii noii generații, fonduri externe de 2,8 milioane de euro!

  • Am construit deja Business Hub Prosant, adică 776 mp de birouri pentru incubarea unor noi afaceri, oferind infrastructură la cheie pentru tinerii antreprenori care vor să dezvolte idei de business în inovare și cercetare!

3,1 milioane de euro au fost investiți, din fonduri europene, pentru acest proiect menit să sprijine concret startul unor afaceri de viitor!

  • Investiții de peste 86.000.000 de euro au fost direcționate către modernizarea liceelor și a școlilor din Pitești.
  • Încurajăm tinerele familii prin grădinițe care au condiții moderne de îngrijire și educație, grație unor investiții de peste 5 milioane de euro, și prin construcția a 3 noi creșe”, a precizat primarul Cristian Gentea.

Surspă foto: Facebook Cristian Gentrea

Festivaluri de amploare

De asemenea, administrația locală vorbește și de numeroasele parteneriate dezvoltate în educație:

”» Suntem un partener activ și constant al Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București – Centrul Universitar Pitești.

Unul dintre proiectele de suflet, la care țin foarte mult, este cel de ”Formare performantă în regiunea Sud-Muntenia, prin dezvoltarea rutei complete de învățământ dual la UPIT-CONSID-AG”, proiect care vizează constituirea Consorțiului pentru învățământ dual.

» Derulăm – în parteneriat cu Consiliul Județean al Elevilor – programul ”Primar pentru o zi”, încercând să sporim accesibilitatea tinerei generații la conceptul de administrație publică.

» Suntem un colaborator activ al asociațiilor de tineret și al ONG-urilor și organizăm constant activități și proiecte menite să dezvolte mentalitatea tinerilor în direcția voluntariatului: „Azi elevi, mâine lideri”, „More than a Smile”, ”Acționăm. Dăruim. Educăm.”, ”Romanian Science Festival”, PITASO, „Voluntar în orașul tău – Piteștiul meu curat!” sunt doar câteva dintre acestea!

» Încurajăm apetitul tinerilor pentru știință și perfecționare prin evenimente precum Pitești Science Festival (organizat în parteneriat cu asociația Diaspora Locală), în care peste 600 de experimente științifice – realizate de elevi piteșteni voluntari – au fost prezentate publicului!

  • Organizăm anual festivaluri de amploare menite să asigure acces gratuit tinerei generații la toate tipurile de muzică de calitate.

Menționez, dintre acesta, Festivalul de Muzică Rock ”Rebel X Young Rock Festival” (organizat în parteneriat cu Asociația ”La Pietre”), Festivalul Național de Muzică Folk ”Trivale Fest”, dar și concertele eveniment ale Filarmonicii Pitești, așa cum au fost, de exemplu, ”Holograf Simfonic”, ”Vița-de-Vie Simfonic”, ”Voltaj Simfonic” etc.

De asemenea, am organizat, numai anul trecut, la Filarmonica Pitești, 19 concerte educative, pentru aproximativ 8.000 de elevi, din 27 de unități de învățământ”, mai explică primarul în postarea publicată pe pagina de Facebook.

”Acționăm ca un oraș deschis către noua generație”

  • Organizăm evenimente sportive de amploare națională și internațională, agenda Piteștiului fiind plină de astfel de competiții menite să atragă și să sporească apetitul tinerei generații pentru un stil de viață sănătos sau pentru timp liber folosit inteligent.

Am găzduit, printre multe altele:

» Crosul #BeActive, cu tur de ciclism;

» Competiția ”Half Marathon” (în parteneriat cu Thriatlon Team);

» ”Trivale 3Challenges”, competiție sportivă interdisciplinară;

» Concursul național de gimnastică ritmică, în parteneriat cu Federația Națională de Gimnastică;

» Campionatul Național de Salsa și Bachata „Romanian Dance Fest”;

» Parada moto, cu participarea a 150 de motoare;

» Festivalul Național de Șah al Municipiului Pitești;

» Concursul Național de Dans Sportiv „Dansul Florilor”, în parteneriat cu Federația Română de Dans Sportiv, la care au participat 500 de sportivi din întrega țară;

» Concursul Internațional de Muzică pentru Copii și Tineret „Golden Tulip” , în parteneriat cu asociația Musicando con Adina Sima, cu peste 80 de participanți, din 8 țări europene;

» Pitești Arena, dar și Bazinul Olimpic găzduiesc competiții sportive naționale și internaționale, care atrag mii de tineri spre universul sportului.

Acționăm ca un oraș deschis către noua generație și suntem receptivi la orice mesaj venit dinspre aceasta pentru a face Piteștiul un municipiu atractiv și cu potențial de dezvoltare pentru tineri!”, concluzionează Cristian Gentea.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Primăria Muinicipiului Pitești și Facebook Cristian Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Parcul Lunca Argeșului este vizitat de aproximativ 1500 de persoane în fiecare zi

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea | Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole