Bătrână de 77 de ani salvată de Alexandru Goleșteanu, tânărul neurochirurg de la Spitalul Județean!

de | 30.08.2023 21:04 | Județean, Eveniment

O femeie de 77 de ani, cu accident vascular cerebral hemoragic și hemiplegie dreapta, a primit o nouă șansă la viață.

Viața acesteia a fost salvată la Spitalul Județean de Urgență Pitești (SJUP) de către neurochirurgul Alexandru Goleșteanu, în urma unei operații.

Potrivit reprezentanților SJUP, pacienta a fost transferată de la o altă unitate medicală dintr-un alt județ.

Având în vedere gravitatea situației, din păcate, intervenția chirurgicală nu reprezenta o garanție pentru viața sa, însă fără aceasta nu mai avea mult de trăit.

Din fericire, tânărul neurochirurg Alexandru Goleșteanu a riscat și a câștigat, intervenția fiind un succes, iar viața femeii a fost salvată.

Prognosticul, după literatura de specialitate, era unul slab atât vital cât și neurologic. La 7 zile postoperator, pacienta recuperează în proporție bună paralizia și vorbește. Un miracol de care ne-am bucurat cu toții! Mulțumesc pentru colaborarea, implicarea și sacrificiul întregului colectiv din cadrul Blocului Operator, din secția ATI și Neurochirurgie“, a declarat dr. Goleșteanu.

Din echipa care a intervenit au făcut parte și cadre medicale din Secția de Neurochirurgie, din Blocul Operator, dar și ATI.

Alexandru Goleșteanu, în vârstă de 36 de ani, s-a născut la Iași, dar a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București.

Ulterior, studiile de doctorat le-a urmat în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior, specializarea Neurochirurgie, iar stagiile de practică le-a făcut în țară, la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar – Arseni, dar și în spitale din Germania, unde a și fost angajat.

Pe 1 august 2020, acesta a hotărât să profeseze în cadrul Secției de Neurochirurgie a SJUP, alături de prof. dr. Mihai Popescu.

Să ai în mâinile tale un pacient cu prognostic rezervat și să îl readuci la viață, asta înseamnă să pui suflet și toate cunoștințele asimilate până în acel moment în tratarea acelui caz. Contează mult și evoluția post operatorie, precum și respectarea cu strictețe a indicațiilor medicale”, a completat tânărul neurochirurg,

sursă foto/video Facebook Spitalul Județean de Urgență Pitești

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Ștefănești: Tânără de 24 de ani, prinsă fără permis la volan! Acum s-a ales și cu dosar penal!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | SJU Pitești