La Pitești au fost indexate cu rata inflației pe 2022. Dările locale pentru 2024, mai mari cu 13,8%

de | 09.01.2024 17:52 | Pitești, Economic

Impozitele și taxele locale în municipiul Pitești, pentru anul 2024, sunt indexate cu rata inflației pe 2022, fără alte majorări. Dările locale au fost stabilite, conform prevederilor Codului fiscal, având în vedere rata inflației pentru anul 2022 – 13,8%.

Pentru detalii și exemple, pe categorii, puteți accesa link-ul de aici. Și în anul 2024 se acordă bonificația la nivelul maxim de 10% pentru plata cu anticipație a impozitului pe clădiri, terenuri și mijloace de transport, datorat pentru întregul an 2024, de către persoanele fizice, până la data de 31 martie 2024 inclusiv, anunță administrația locală din Pitești pe pagina de Facebook.

De unde aflați cât aveți de plată?

Cuantumul impozitelor datorate se poate afla și achita, de către fiecare contribuabil persoană fizică, persoană fizică autorizată sau persoană juridică, la adresa primariapitesti.ro, secțiunea ”Servicii on-line/Impozite și taxe locale – informare, plată electronică, depunere declarații”, sistem disponibil din luna mai 2003, iar la adresa ghiseul.ro, secțiunea ”Plată cu autentificare”, de către fiecare contribuabil persoană fizică sau persoană fizică autorizată, sistem disponibil de la data de 16 iunie 2011, după autentificarea corespunzătoare în fiecare sistem. Din data de 16 iunie 2020, ghiseul.ro este disponibil și pentru persoanele juridice. Informațiile privind depunerea on-line a cererii pentru emiterea credențialelor de acces pentru ghiseul.ro în cazul persoanelor juridice sunt disponibile la adresa primariapitesti.ro, secțiunea ”Servicii on-line”.

Pentru plățile efectuate cu carduri, prin intermediul Internetului, la adresa primariapitesti.ro sau la adresa ghiseul.ro– secțiunea Primăriei Municipiului Pitești – și prin intermediul POS-urilor, contribuabilii nu datorează comision. În conformitate cu prevederile art. 491 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor şi Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Rata inflației pentru anul 2022 de 13,8% este afișată pe site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (mlpda.ro), la secțiunea Administrație Publică, Politici Fiscale și Bugetare Locale, cât și pe site-ul Ministerului Finanțelor (mfinante.gov.ro), la secțiunea Domenii / Fiscalitate / Impozite și Taxe / Noutăți.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitesti

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

”Poți folosi cardul de energie până la 31 martie 2024!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești