anchetaonline.ro

PITEȘTI. Iluminatul public va fi întrerupt în Piața Primăriei pentru a marca „Ora Pământului”

de | 25.03.2023 12:30 | Știri, Administrație, Județean, Lifestyle, Pitești

„Ora Pământului” este un eveniment internațional, organizat în fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, începând din 2007.

Ora Pământului

În ce constă acest eveniment? În stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de consumatorii individuali, cât și de instituții.

Comunitatea de susținători ai acestui demers numără în prezent mai mult de 2 miliarde de oameni, în peste 7.000 de orașe, din 182 de țări și teritorii.

În acest context municipalitatea a luat decizia ca iluminatul public din Piața Primăriei să fie întrerupt, sâmbătă, 25 martie, timp de o oră, în intervalul 20:30 – 21:30.

Gestul simbolic de a întrerupe, timp de o oră, consumul de energie electrică are ca scop sensibilizarea utilizatorilor față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

 

Schimbările fără precedent în climatul mondial raportate recent de oamenii de știință de renume la nivel global confirmă urgența unei schimbări radicale de mentalitate privind comportamentul de consum al omenirii și implicarea activă în reducerea emisiilor de carbon și a efectului de seră rezultat”, precizează reprezentanții Primăriei Pitești. 

Peste 1.800 de coruri vor participa la acest eveniment, mai mult de 63.000 de copii se vor reuni pentru a transmite, prin cântecul lor, acest mesaj, în spații publice, în acest interval orar, în numeroase localități din România ”, alături de Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” din cadrul Programului Național „Cantus Mundi”.

Ora Pământului

La Pitești, sâmbătă de la ora 20:30, un număr de 100 de copii ai Corului Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” vor susține un recital în aer liber, în fața Primăriei Municipiului Pitești, timp de 60 de minute.

Persoanele care doresc să participe la acest eveniment sunt așteptate, începând cu ora 19:30, în Piața Primăriei.

 

Foto: Facebook Primaria Municipiului Pitesti

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Piața Primăriei Pitești