anchetaonline.ro

În Pitești. O nouă acțiune de dezinsecție împotriva țânțarilor și căpușelor!

de | 11.09.2023 10:54 | Pitești, Administrație

Administrația locală din Pitești anunță cetățenii că în noaptea de luni, 11 septembrie, spre marți, 12 septembrie, de la ora 22:00 până la ora 05:00, vor fi executate servicii de dezinsecție pentru combaterea populațiilor de insecte vectoare de maladii transmisibile și generatoare de disconfort (insecte zburătoare și târâtoare: căpușe, țânțari, muște etc).

Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești.

În acest scop, sunt utilizate două tunuri de pulverizare vapori de substanță pentru dezinsecție, cu o rază de acțiune de până la 50 m, destinate acoperirii zonelor cu arbori și spații verzi, precum parcurile, străzile și aleile din jurul clădirilor. ”Stropirile sunt efectuate de Serviciul Public de Exploatarea Patrimoniului Municipiului Pitești , fiind folosită substanța CYPERTOX FORTE. Produsul este avizat de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, face parte din grupa 3, tip 18 și se regăsește în Registrul național al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană. În cazul în care vremea nu va permite, din nou, efectuarea etapei, aceasta va fi reprogramată, cu informarea, în prealabil, a populației. Rugăm posesorii de familii de albine și de animale sensibile să ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident”, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pugiliștii CSM Pitești, pe podium la Campionatul național de box

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești