PITEȘTI: Paznici în licee- prinși beți la locul de muncă!

de | 11.11.2022 11:28 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Pitești

Deși paznicii care sunt angajați în unitățile de învățământ ar trebui să fie primele persoane pe care elevii și cadrele didactice se pot baza, în cazul în care au loc incidente în școli, acest lucru nu se întâmplă în toate unitățile de învățământ.

Este și cazul a două licee din județul Argeș, acolo unde paznicii au fost prinși beți la locul de muncă.

Joi, 10 noiembrie, polițiștii compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni în scopul creșterii gradului de siguranță în unitățile de învățământ, protejarea patrimoniului acestora și prevenirea faptelor cu violență și contra patrimoniului din incinta și zonele adiacente, prin verificarea modului de organizare a pazei și de desfășurare a activității prestatorilor de asemenea servicii în beneficiul unităților școlare.

Oamenii legii au verificat șapte unități școlare, dintre care șase licee și o școală.

Astfel, în urma verificărilor, la unul dintre licee s-a constatat că paznicul nu era calificat și atestat conform legii pentru postul pe care îl deținea. Mai mult, bărbatul se afla sub influanța băuturilor alcoolice, reieșind o valoare de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat după testarea cu etilotestul. Liceul respectiv a fost sancționat cu suma de 3.000 de lei.

La un alt liceu verificat, polițiștii au constatat că agentul de pază nu avea asupra sa ecusonul de identificare și, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,18 ml/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost sancționat cu 200 de lei.

În cadrul activităților, polițiștii au instruit toți agenții de pază, găsiți în serviciu, cu privire la respectarea consemnului general și particular al postului de pază.
Astfel de activități se desfășoară, permanent, de către polițiști, în vederea creșterii siguranței elevilor și a cadrelor didactice în spațiile școlare și în zonele adiacente acestora”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

Foto descriptiv Libertatea

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Reguli noi pentru elevi! Nu mai au voie să intre în școli cu aceste obiecte

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești

Ultimele articole