anchetaonline.ro

Elevii nu vor mai avea voie cu brichete în școli

de | 19.11.2022 12:35 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

După valul de incidente care au avut loc în ultima perioadă în școlile din România, Ministerul Educației a anunțat că vor fi introduse noi reguli pe care elevii vor fi nevoiți să le respecte.

Prin urmare, copiii nu vor mai avea voie să intre în unitățile de învățământ cu anumite obiecte.

Măsurile impuse au scopul de a reduce și preveni cazurile de infracțiuni și violență în școlile din țară. Când vor intra la ore, elevilor nu le va mai fi permis să aibă asupra lor brichete, pistol cu bile, briceag sau spray paralizant.

Nu au voie să vină cu brichete, briceag, arme albe. În momentul în care sunt semnale că elevii au intrat in incinta şcolii cu obiecte interzise, este important sa intervenim, ca politia sa intervina, dar cu tact pedagogic”, a declarat Corina Popa, purtător de cuvânt MEN, potrivit observatornews.ro

Totodată, în cazul unei agresiuni care are loc într-o școală, comisia antiviolență va trebui să fie sesizată de urgență. Apoi, este anunțată poliția pentru a fi efectuate investigații.

Şcoala este un spaţiu al socializării şi al învăţării, nu al loviturilor. Nu uitaţi, nu sunteţi singuri. Refuzaţi să fiţi părtaşi la orice act de agresiune fizică, verbală, şantaj, bullying sau cyberbullying”, a transmis ministrul Educației, Ligia Deca.

Amintim că în ultima vreme au avut loc foarte multe incidente violente în unitățile de învățământ din România, cel mai recent avându-l protagonist pe un elev dintr-un liceu sportiv din Timișoara, care a tras cu un pistol cu bile într-un coleg, în timpul pauzei.

Foto descriptiv Info Huedin

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Argeșeancă de 53 de ani amendată după ce a aruncat gunoiul menajer cu tot cu europubele, în pârâul Turcești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: