anchetaonline.ro

PITEȘTI! Un polițist a salvat viața unui bărbat căzut pe stradă!

de | 22.05.2023 17:07 | Știri, Eveniment, Județean

Începând cu septembrie 2022, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, cu sprijinul pompierilor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, parcurg sesiuni de pregătire pentru acordarea măsurilor de prim ajutor.

Polițiștii argeșeni parcurg sesiuni de pregătire, pe grupe ce se schimbă săptămânal, astfel încât preocuparea pentru acordarea primului ajutor de bază să fie întărită de abilități dobândite prin pregătire de specialitate.”, transmite IPJ Argeș.

Astfel, în cursul serii de ieri, duminică, 21 mai, în jurul orei 19:00, agentul principal de poliție Răzvan Ionescu, din cadrul Serviciului de Pregătire Profesională, care se afla în timpul liber, a pus în practică aceste cunoștințe pentru a salva viața unui om.

Agentul argeșean se întorcea de la cumpărături, când în drumul către casă, pe strada Lânăriei din municipiul Pitești, a observat un bărbat care părea căzut pe stradă, în zona stației de taxi din apropierea sensului giratoriu.

Deși nici o persoană nu se afla în apropierea bărbatului căzut, polițistul a acționat conform pregătirii sale și a intervenit pentru a ajuta.

Cum bărbatul căzut nu reacționa, agentul l-a pus în poziția laterală de siguranță, asigurându-se că cel în cauză poate respira, după care a apelat la 112 pentru a solicita ajutor medical.

Acesta la asistat până când, la fața locului, a intervenit un echipaj SMURD, care i-a acordat îngrijiri bărbatului în cauză, de 62 de ani, care a fost transportat la spital, din fericire starea acestuia fiind stabilă.

Îl felicităm pe colegul nostru pentru modul în care a ales să acționeze.”, transmite IPJ.

 

În acest context, IPJ recomandă tuturor persoanelor care doresc să ajute, să aibă în vedere câteva reguli privind acordarea primului ajutor:

– când observăm o persoană cu stare de rău, sau căzută, la momentul în care intervenim, trebuie să observăm cu atenție împrejurimile, pentru a nu ne expune unei situații de pericol (măsuri pentru siguranța salvatorului);
– luând contact cu persoana care are nevoie de ajutor, trebuie să evaluăm rapid și cu calm starea acesteia (răni vizibile care ar putea fi agravate în situația în care victima este mișcată, dacă victima respiră prin forțe proprii, dacă victima poate da relații referitor la ce s-a întâmplat);
– solicitarea ajutorului, sunând la 112, unde vom oferi detalii despre locul în care ne aflăm și despre starea victimei, precum și alte elemente utile pentru identificarea locației/clarificarea modului în care persoana poate fi ajutată (în funcție de tipul de leziuni, de eventuale afecțiuni medicale, sau chiar de situația în care au surveni leziunile – spre exemplu, electrocutare acidentală/muscare de câine fără stăpân, etc.).
– până la sosirea unui echipaj medical, pentru acordarea primului ajutor medical calificat, vom continua să asistăm persoana.

Situații deosebite, precum aceea a victimelor unui accident de circulație, sunt unele în care nu se recomandă mutarea sau manipularea victimei, iar cu privire la modul în care ar trebui să procedeze o persoană care dorește să ajute, acesta poate primi instrucțiuni de la operatorul 112 specializat ori de la persoane calificate în acordarea măsurilor de prim ajutor.

Totodată, reamintim posesorilor de permis de conducere că repere privind măsurile de prim ajutor fac parte din aspectele de pregătire teoretică pentru dobândirea permisului de conducere.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ACUM! Intervenție de urgență într-un apartament din Mioveni!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: