Pitești: Cerșetor fără picioare, „vindecat” de polițiștii locali! Au fost date zeci de amenzi

de | 17.01.2024 14:24 | Județean, Eveniment

În perioada 12 – 16 ianuarie, polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică au acționat, pe raza municipiului, în vederea depistării, identificării și sancționării persoanelor care practică cerșetoria.

În urma acțiunilor, polițiștii au dat 24 de sancțiuni contravenționale. Persoanele care au fost amendate au între 40 și 65 de ani, majoritatea dintre acestea fiind din Merișani, Ciumești sau Crângurile (jud. Dâmbovița).

Sancțiunea contravențională  pentru cei care apelează la mila publicului este cuprinsă între 100 și 500 de lei.

Apel al Poliției Locale Pitești către cetățeni: nu încurajați cerșetoria!

În acest sens, autoritățile fac apel către toți locuitorii municipiului să nu dea curs solicitărilor persoanelor care apelează la mila publicului, prin cerșetorie în stradă sau pe lângă biserici, și să sesizeze oamenii legii în cazul în care sunt martorii unor astfel de practici.

page - Pitești: Cerșetor fără picioare, „vindecat” de polițiștii locali! Au fost date zeci de amenzi

Autoritățile locale fac apel către piteșteni să nu mai încurajeze acest fenomen, oferindu-le cerșetorilor bani și bunuri, numai așa fiind posibilă descurajarea acestei practici. De multe ori, au fost depistate persoane care cerșeau, având asupra lor sume mari de bani, pe care un salariat nu i-ar câștiga într-o zi (ex. cazul cerșetorului cu BMW), aceștia reușind să dezvolte o adevărată „afacere” din cerșetorie. Mai mult decât atât, persoanele amintite se folosesc de tot felul de trucuri, cum este și persoana din fotografie, care pretindea că nu are picioare. La vederea patrulei de poliție locală, s-a ridicat „miraculos”, urmarea fiind sancționarea și îndepărtarea persoanei respective din zonă.”, transmite Poliția Locală Pitești

Acțiunile de acest fel ale polițiștilor locali vor continua.

Sursă foto: Poliția Locală Pitești

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Vedea: Și-a înjunghiat prietenul de pahar în zona inimii! La un pas de tragedie!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poliția Locală Pitești

Ultimele articole