Piteștiul va avea trei școli „verzi”

de | 21.12.2023 12:10 | Pitești, Administrație

Ministerul Educației a făcut publică lista școlilor declarate admise sau respinse în etapa de evaluare a eligibilității din cadrul apelului PNRR/2023/C15/MEDU/I10 „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”. Prin acest apel, se pot obține granturi atât pentru reabilitarea unităților de învățământ existente, cât și pentru construirea unor noi unități de învățământ, în vederea dobândirii de către acestea din urmă a statutului de „școală verde”.

Din municipiul Pitești au fost aprobate trei școli, Școala I.L. Caragiale, Adrian Păunescu și clădirea celor de la Liceul cu Program Sportiv.

Începem cu o veste bună, Văd că ministerul Educației a dat azi-noapte lista cu școlile vezi și are și Piteștiul trei, școli aprobate, I.L. Caragiale, Adrian Păunescu și clădirea celor de la Liceul cu Program Sportiv. Este foarte bine, pentru că ne apropiem să avem cam toate unitățile de învățământ din municipiul Pitești cu lucrări de regenerare sau pe școli verzi, a declarat primarul Cristian Gentea în timpul ultimei conferințe de presă din anul 2023 susținute la Primărie.

 

Am publicat lista intermediară cu rezultatele etapei de evaluare a eligibilității proiectelor depuse în cadrul apelului „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”! Alocăm peste 225 de milioane de euro pentru infrastructură școlară la standarde europene și globale de dezvoltare sustenabilă. Le mulțumim tuturor celor care au depus proiecte și le dorim succes în etapa a II-a de evaluare! Solicitanții proiectelor respinse pot depune contestații prin intermediul platformei informatice până vineri, 29.12.2023, a transmis ministerul Educației pe pagina de socializare.

Sursă foto: Facebook Școala I.L. Caragiale

Citiți de asemenea pe anchetaonline.ro

Important pentru profesori! Au fost publicate modele de subiecte pentru titularizare și definitivat 2024

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Pitești