Piteștiul s-a calificat la Națională cu 5 echipe de robotică! Odobescu a participat cu două echipe la prima Competiție Regională!

de | 04.02.2024 13:33 | Știri, Cultură

Orașul nostru s-a calificat cu 5 echipe de robotică la Etapa Națională a Concursului de Robotică Școlară FIRST® Tech Challenge (FTC) România.

Cele cinci echipe de robotică, care au pus încă o dată Piteștiul în topul orașelor de merit, sunt din Colegiile Naționale „Zinca Golescu”, „Ion. C. Brătianu”, „Al. Odobescu” și Liceul Teoretic „Ion Cantacuzino”.

Piteștiul – cu un număr de 5 echipe calificate la Națională, este urmat de București și Ploiești, ambele cu câte 4 echipe, potrivit argespress.ro.

În data de 26-28 Ianuarie 2024, 4D ROBOTICS și Light Bulb Robotics, Colegiul Național ”Alexandru Odobescu” din Pitești, a participat cu două echipe la prima Competiție Regională a sezonului CENTERSTAGE, din cadrul programului FIRST® Tech Challenge, organizat de NAȚIE PRIN EDUCAȚIE.

Concursul a creat adevărate provocări echipelor, care au reușit să-și ducă la bun sfârșit cu brio obiectivele și să atingă performanțe extraordinare, calificându-se la Competiția Națională ce se va desfășura în luna martie a acestui an, la Iași.

Light Bulb Robotics -1st PICK și Space Otters- 2nd PICK, de la Liceul Teoretic ”Ion Cantacuzino” Pitești, au făcut parte din Alianța Finalistă, al cărei căpitan a fost echipa Titans de la Colegiul Național.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Un bătrânel din Pitești a fost surprins furând dintr-un magazin de electronice!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole