Pițurcă Jr. și directorul Romarm au scăpat de arestul preventiv

de | 01.02.2023 09:45 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Pițurcă Jr. și directorul Romarm au scăpat de arestul preventiv

Pițurcă Jr. și directorul Romarm au avut aceeași soartă ca Victor Pițurcă, în urma audierilor de marți.

Deși procurorii au cerut arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a celor doi, fiind acuzați de cumpărare de influență, instanța a decis ca aceștia să fie plasați sub control judiciar, la fel ca tatăl lui Alex Pițurcă.

În jurul orei trei dimineața, Alexandru Pițurcă a ieșit pe ușile Tribunalului București.

Control judiciar pentru ambii inculpați. Deci, Alex se duce în partea cealaltă, la centru, face formele, și pleacă. Instanța a dispus măsura alternativă, măsura de control judiciar. Vedem cum o să fie motivată. Da, după nu știu câte ore de nesomn, asta e”, a declarat avocatul lui Alexandru Pițurcă.

Amintim că fostul selecționer al naționalei României, Victor Pițurcă, fiul său, dar și directorul Romarm ar fi încheiat două contracte de achiziţie publică ce vizau cumpărarea a şapte utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie, fiind dezavantajoase pentru compania condusă de Țuțu, care aparține statului.

Prin demersurile menţionate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menţionate, valoarea materiei prime şi ulterior contravaloarea unor piese şi servicii conexe (în afara contractului)”, arată anchetatorii.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alex Pițurcă a fost pus sub acuzare! Tatăl său, Victor Pițurcă- eliberat din arest

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole