Platforma cripto Kraken își va opri operațiunile în Japonia

de | 28.12.2022 12:11 | Știri, După subiect, Economic, Național

Sfârșitul de an vine cu vești importante în piața de criptomonede. Din luna ianuarie 2023 platforma cripto Kraken a anunțat că își va opri operațiunile în Japonia. De altfel, această decizie vine în contextul în care piață criptomonedelor la nivel global este slabă.

Platforma de tranzacționare a criptomonedelor Kraken, cu sediul în SUA, a anunțat, miercuri, 28 decembrie, că își va opri, începând cu luna ianuarie 2023, toate operațiunile în Japonia, a relatat agenția de presă Reuters, potrivit capital.ro. În 2022, cea mai importantă criptomonedă, bitcoin, a pierdut 60% din valoarea sa, iar piața criptografică s-a redus cu 1.400 de miliarde de dolari. Astfel, potrivit sursei citate, platforma se va radia de la Agenția pentru Servicii Financiare (JFSA) de la 31 ianuarie 2023, dată până la care clienții vor trebui să-și retragă deținerile. De altfel, Kraken a precizat că deține suficiente resurse pentru a se asigura că toți clienții afectați își vor putea retrage activele la timp.

Foto descriptiv. Sursă foto: criptoeconomia.com.br.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

În Bulgaria. Se reduc cu 10% taxele vinietelor electronice 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bulgaria | Japonia

Ultimele articole