anchetaonline.ro

Ploaia de stele căzătoare „Perseide” vizibilă în această noapte. Sfaturi pentru observarea meteorilor

de | 12.08.2023 21:30 | Știri, Lifestyle, Național

În această noapte românii pot admira cel mai spectaculos eveniment astronomic al verii, ploaia de meteori „Perseide”.

perseide

Foto: Wikipedia

Fenomenul Perseidelor a fost numit după constelația Perseu, din a cărei direcție par ca vin, dar meteorii pot fi observați pe tot cerul.

Deși fenomenul este vizibil încă din luna iulie, cea mai bună perioadă pentru a observa acest spectacol cosmic este în jurul datei de 12 august, când activitatea Perseidelor atinge punctul maxim.

În cultura populară, stelele căzătoare sunt fie îngeri căzuți din cer, fie zmei sau vreun alt zburător care umblă după fete.

Reprezentanții Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” au oferit câteva sfaturi legate de evenimentul din această noapte.

Ei transmit celor care vor să vadă ploaia de stele următorul lucru:

Dacă doriți să vedeți meteorii din curentul Perseide trebuie să ieșiți în afara orașelor și priviți comod cerul cu ochiul liber, timp de minim o oră, de preferabil după miezul nopții.”

perseide

Wikipedia

Aceștia mai precizează că nu aveți nevoie de telescoape, binocluri sau telefoane.

Observatorul astronomic nu va avea program special cu ocazia Perseidelor pentru că acestea nu se văd prin telescop, iar lumina și clădirile din București împiedică observarea meteorilor.

Cer senin!”, au mai precizat reprezentanții observatorului.

În cazul în care vă întrebați ce puteți vedea pe cer, răspunsul specialiștilor este: bolta cerească, stelele și Calea Lactee.

Totodată, printre stele, uneori se va vedea o dâră luminoasă, ce va dura mai puțin de o secundă.

Reprezentanții Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” mai spun că, potrivit predicțiilor se vor vedea maxim 100 de meteori pe oră, însa în mod normal se vede cam jumătate din numărul estimat.

În timpul maximului perseidelor se poate vedea cam un meteor pe minut.”

 

Foto: Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”

 

 


Citiși, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

În Piața Primăriei Pitești. A început atelierului de creație ”IconArT – artă tradițională iconografică”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: