PNL Argeș: Ceea ce se întâmplă acum la Casa de Pensii Argeș trebuie să înceteze!

de | 27.09.2022 15:14 | După locație, După subiect, Județean, Politic, Știri

Având în vedere situația pensionarilor din Argeș care care au procese pe rol pentru recalcularea pensiilor, PNL Argeș transmite că situația acestora este mult mai gravă decât reiese dintr-o informare oficială transmisă de Curtea de Apel Pitești.

Din din 6.544 de dosare care au avut ca obiect conflictele de asigurări sociale, Casa Județeană de Pensii Argeș a fost parte în 5.670 de dosare, în 2021. Făcând o comparație cu județul nostru, Casa Județeană de Pensii Vâlcea a avut pe rol 874 de cauze în același an.

Din nefericire, în spatele acestei statistici se află mii de pensionari care sunt batjocoriți, puși aiurea pe drumuri, plus milioane de lei risipiți de la buget pentru cheltuieli de judecată.

Casa Judeţeană de Pensii Argeş este o instituție cu propriul serviciu juridic, dar iată că este campioană la cheltuieli cu asistenţa juridică. Oamenii care au câștigat procesele intentate pentru neaplicarea corectă a calculului de pensie au avut de recuperate, în 2021, cheltuieli de judecată 1,1 milioane lei. De la cei care nu au respectat legea, respectiv Casa Judeţeană de Pensii Argeş. Și asta în condițiile în care bugetul pentru plata asistenţei juridice la nivel național alocat anul trecut s-a ridicat la aproximativ 3,3 milioane lei.

Ceea ce se întâmplă acum la Casa de Pensii Argeș trebuie să înceteze, din respect pentru pensionari și pentru bugetul de stat! Nu se poate plăti la nesfârșit o slabă interpretare a legii care duce la mii de procese cu pensionarii din Argeș. De fiecare dată când cineva câștigă în instanță, se plătesc cheltuielile de judecată. Și câștigurile sunt într-o proporție covârșitoare, iar sumele sunt, în multe cazuri, chiar mai mari decât ceea ce au de primit oamenii.

PNL Argeș face apel către conducerea și către funcționarii Casei de Pensii Argeș să acorde maximă atenție dosarelor pe care le lucrează și să le trateze cu profesionalism. De asemenea, în continuare așteptăm un răspuns din partea ministrului Muncii Marius Budăi la întrebările adresate pe cale instituțională de către Alina Gorghiu, președinte interimar al Senatului României, pe aceeași temă. Ministrul Muncii și Casa Județeană de Pensii Argeș trebuie să răspundă pentru cele aproape zece mii de dosare pentru recalcularea pensiilor aflate pe rolul instanțelor.”, transmite Departamentul de Comunicare al PNL Argeș.

Foto credit Universul Argesean

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vești noi despre viitorul Spital Municipal Pitești, anunțate de PNL

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: