anchetaonline.ro

PNL îi promite lui Marcel Ciolacu postul de prim-ministru în 2023!

de | 08.08.2022 12:53 | Știri, Național, Politic

face promisiuni colegilor de la că urmează să îi cedeze funcția de prim-ministru lui , așa cum prevede protocolul Coaliției. Președintele PSD ar trebui să preia postul la finalul lunii mai 2023.

Şi Marcel Ciolacu a spus la un moment dat, înainte ca premierul să fie şi preşedinte PNL că dacă lucrurile merg bine în coaliţie şi la guvernare nu este sigur că va mai fi realizată rotativa”, a precizat Muraru.

Potrivit acestuia, ar fi necesar ca PSD să accepte ca PNL să dețină în continuare funcţia de premier, pentru a evita o luptă de putere la vârful PSD.

Cred că PSD ar accepta acest lucru şi pentru a evita o luptă de putere în interiorul partidului, dacă s-ar deschide o competiţie privind persoana care va ocupa funcţia de premier. Pentru că rotativa presupune ca postul de premier să revină PSD, nu se spune că revine automat preşedintelui partidului”, a mai adăugat Muraru.

Ideea rotativei guvernamentale este cuprinsă într-un angajament făcut de PNL la formarea coaliției de guvernare. PNL își respectă angajamentele, iar protocolul pe care se bazează actuala coaliție nu face excepție. Nu există astăzi în partid nicio altă ipoteză decât implementarea rotativei anul viitor, conform protocolului”, a spus acesta, luni dimineață.

Orice subiect de o asemenea importanță se discută în coaliție, înainte de orice fel de declarații publice. Este o perioadă dificilă pentru țară, în care guvernarea trebuie să fie tratată cu responsabilitate și seriozitate” a anunțat Ionuț Stroe.

La , președintele PNL, Alexandru Muraru, este într-o situație grea, cazurile penalilor Chirică și Alexe îi dau mari bătăi de cap. Greu să explice ieșenilor că partidul pe care îl reprezintă nu este nici Chirică și nici Alexe, că doar sunt pe funcții alese sub sigla PNL.

În încercarea de a scăpa din încercuire, dl. Muraru crează fumigene la București. Brusc îl preocupă soarta guvernării începând cu primăvara anului viitor.

Îi propun dlui. președinte al filialei PNL Iași să fie mai degrabă îngrijorat de știrile care spun că energia electrică s-a vândut cu 2.660 lei/Mwh.

Scumpirea majoră a prețului la gaze și energie este principala cauză de creștere a inflației care erodează veniturile tuturor românilor. Aici așteaptă cetățenii soluții, iar PSD a venit cu propunerea concretă a reglementării prețurilor pentru că este evident că actuala schemă de plafonare nu poate tempera creșterea prețurilor.

Haideți să ne concentrăm pe soluții și nu pe scenarii. PSD a intrat la guvernare pentru a susține cetățenii și economia în aceste momente dificile, nu pentru jocuri și declarații politicianiste.”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD , Radu Oprea.

Sursa Foto Digi24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Simona Bucura Oprescu: “Ne-am prins cu drag în Hora de la Bârla!”

Citește articolele pe același subiecte: Iași | Marcel Ciolacu | Nicolae Ciucă | PNL | PSD
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism an II, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare: