PNL Pitești a declanșat procedura de hăcuire a viceprimarului Gelu Tofan!

de | 22.08.2022 07:30 | Știri, Județean, Politic

Acesta a fost convocat la “judecată” luni, 22 august, cu o lista lungă de acuzații!

“De 9 luni sunt hărțuit de colegi ca să cedez funcția de viceprimar unui alt coleg, ceea ce nu o să fac! O îndemn pe doamna președintă a PNL Argeș, Alina Gorghiu, la înțelepciune!”, declară Tofan, înainte de a se prezenta în fața plutonului.

 

Acuzat în repetate rânduri că a făcut pact cu ”dușmanul”, vicele Gelu Tofan este subiectul ședinței pe care liberalii au stabilit-o pentru luni, 22 august.

Nemulțumirile liderilor din PNL Pitești vizavi de relația cu viceprimarul Gelu Tofan sunt vechi. Dar lucrurile au escaladat săptămâna trecută. Într-o emisiune moderată de omul de presă Gheorghe Smeoreanu, Gelu Tofan, liberal, a spus că cel mai bun candidat pentru PNL, în 2024, ar fi… Cristian Gentea. Adică actualul primar PSD.

Deși a precizat în mai multe rânduri că este doar o glumă, moderatorul l-a avertizat că și-a dat foc la valiză. Și fix așa au stat lucrurile. Rapid s-au strâns rândurile în PNL Pitești, iar conducerea organizației a convocat pentru luni, 22 august, întâlnirea în care se propune sancționarea lui Gelu Tofan.

Acestuia i-au fost aduse la cunoștință acuzațiile, fiind invocate atât diverse încălcări ale statutului PNL, cât și declarația care a stârnit atâta bulversare, acordată în timpul emisiunii. In convocarea transmisă către Gelu Tofan se mai arată că, din punctul de vedere al superiorilor săi din organizația piteșteană, viceprimarul a neglijat comunicarea cu această structură din care face parte, nu a participat la întâlniri și ședințe. Gelu Tofan este acuzat că, în activitatea sa ca viceprimar al municipiului Pitești, a refuzat dialogul cu structurile de conducere și cu aleșii din CL ai partidului său, că nu a pus în aplicare programele și politicile asumate de PNL și că, pe lângă declarațiile interpretabile de acum, a mai intrat în vizorul publicului în anul 2021, când – cu microfonul de ședință CL pornit – a folosit un limbaj mai…colorat, având astfel, conform acuzatorilor săi, un comportament public nepotrivit.

Gelu Tofan și-a notificat deja colegii că solicită amânarea ședinței în care va fi dezbătută sancționarea sa, deoarece se află plecat în concediu, în afara țării și nu se poate apăra corespunzător. A răspuns însă întrebărilor noastre pe marginea situației în care se află și a conflictelor care au escaladat între el și organizația Pitești.

Era cam anticipabil… După gluma pe care ați făcut-o într-o emisiune TV, liderul PNL Argeș Alina Gorghiu, a anunțat că – la finele lunii- va fi o ședință în care se va discuta situația dumneavoastră, colegii din filiala Pitești arătându-se nemulțumiți de strategia pe care o aplicați la Primărie.

– Știu despre discuțiile și despre declarațiile făcute și chiar am fost notificat și convocat la o întâlnire a Biroului Politic Local, pentru data de 22 august. Pe ordinea de zi este și sancționarea mea, fiind invocate 3 motive. O îndemn pe doamna președintă a PNL Argeș, Alina Gorghiu, la înțelepciune. Am văzut declarațiile dumneaei, dar nu le comentez.

 

Cum comentați atunci capetele de acuzare?

– Primul este afirmația făcută de mine într-o emisiune TV, despre care am spus încă de atunci că este o glumă. Foarte mulți au recepționat-o, puțini au înțeles-o. Dacă s-ar merge pe acest raționament, atunci ar trebui sancționați toți cei care au propus ca în rândurile PNL să candideze și primari PSD și exemple sunt destule.

La al doilea punct, mi se reproșează lipsa de comunicare cu membrii Biroului Politic. Eu nu sunt ales în Birou, eu sunt membru de drept prin prisma funcției pe care o dețin. În Biroul Politic sunt și oameni recomandați de mine, dar și persoane care nu au făcut o campanie electorală în ultimii 4 ani, iar eu nu mă pot lăsa pe mâna unor oameni care nu au muncit alături de mine.

Iar a treia acuzație este deja prescrisă. Mi se impută limbajul suburban pe care l-am avut la o ședință care a fost înregistrată. A fost vorba de o provocare a mea la adresa lui Sorin Apostoliceanu, mi-am cerut scuze, el a înțeles și între noi s-au lămurit lucrurile. Nici nu știam atunci că sunt înregistrat.

Sper că organizația PNL Pitești nu dorește un scandal intern pentru o persoană care își dorește funcția mea. De 9 luni, în loc să mă ocup de proiecte, mai mult sunt hărțuit de colegii mei pentru a ceda funcția mea unui alt coleg, ceea ce nu o să fac. De 30 de ani sunt în PNL, dar de 9 ani sunt un membru activ și cu funcții. Din colegii de acum niciunul nu era nici măcar membru de partid acum 9 ani.

 

Deci ideea detronării din funcția de viceprimar nu este una nouă, declanșată acum de replica/gluma din respectiva emisiune?

– Nu e ceva nou. Sper că Alina Gorghiu, prin înțelepciunea de care dă dovadă, să ne unească din nou și să creeze o echipă la Pitești. Nu o să cedez funcția de viceprimar. Am acceptat să fiu dat jos de la conducerea PNL Pitești și chiar să mi se și dizolve biroul ales, nu am contestat pentru că am văzut că se dorește o nouă echipă cu noi alianțe, dar mi-am propus ca mandatul administrativ să mi-l duc la capăt pentru că mai am și alte proiecte de materializat, așa cum este decongestionarea traficului de la Podul Viilor, achiziția unui teren pe str. Depozitelor, dezvoltarea CET Nord pentru o nouă flotă a Publitrans și transformarea actualului teren de la Publitrans într-o parcare generoasă pentru Lunca Argeșului 1. Pe lângă cele 2 mari proiecte, respectiv Studiul de Oportunitate pentru Spitalul Municipal și Parcul Trivale, cred că a fost 100% contribuția mea la modificarea proiectului pentru descărcarea drumului expres Mioveni – Pitești pe str. Depozitelor. Cele 2 viaducte, podurile de care se vorbea în campania electorală sunt acum pe hârtie, prinse în proiect.

 

Ce sancțiune vă paște și care credeți că va fi deznodământul?

– Conform statutului, am cerut amânare pentru că mă aflu în concediu. Să nu se creadă că a fost o plecare intenționată! Aveam biletele cumpărate din iarnă și, în plus, nu am mai avut concediu de 3 ani.

Ca și sancțiuni, sunt trei prevăzute în statut: atenționare, avertisment și excludere. La modul la care am fost convocat, cred că se dorește direct excluderea mea, pentru că așa a fost făcut planul.
Sunt pregătit și pentru această variantă, dar sper să nu se întâmple. Eu o să mă apăr și o să merg până la capăt cu apărarea. Sunt pregătit de mult timp pentru asta.

Sunt supărat că, după 30 de ani în PNL, se dorește să fiu exclus pentru niște motive inventate. Pentru o glumă, așa cum am și precizat când am făcut declarația, și pentru lipsă de comunicare. Poate am deranjat foarte mult deoarece aceste proiecte le-am pus pe hârtie și le-am realizat cu sprijinul primarului Gentea, pentru că – atât la studiul de oportunitate pentru Spital, cât și pentru Parcul Trivale- ne-am consultat și chiar dacă au fost proiecte venite de la PNL, dumnealui m-a sprijinit. Și la Spital mi-a spus că cel mai bun loc este cel de la piciorul de descărcare al bretelei drumului expres. Colaborarea mea nu a fost văzută cu ochi buni, iar în acest context întreb din nou: cu cine guvernăm la momentul ăsta?

Eu fac administrație, nu mai fac politică, dar -dacă se dorește politic schimbarea mea- nu știu care sunt avantajele. Mai avem idei și proiecte care se vor întinde și pe mandatul următor. Ca un singur exemplu vă spun că acum colaborăm pentru a lua 6,6 ha de la Ministerul Apărării, în zona Tancodrom, proiect început din 2012 de primarul Pendiuc. Eu am găsit documentele, le-am prezentat edilului și acesta a fost foarte mulțumit pentru că litigiul s-a terminat acum 2 săptămâni. Vom avea ședință de CL și vom cere terenul pentru utilitate publică, respectiv pentru realizarea unei căi de acces între Calea Drăgășani și Stadion și pentru extinderea cimitirului Sf. Gheorghe, deoarece nu mai sunt locuri.

O îndemn la înțelepciune pe doamna Alina Gorghiu, iar dacă voi fi exclus, după 30 de ani de PNL, mă voi apăra și voi merge până în pânzele albe.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | CET Nord | GELU | Gelu Tofan | Lunca Argeșului | Mioveni | Pitești | PNL | PNL Argeș | PNL Pitești | PSD | Publitrans