PNL sprijină dezvoltarea mediului antreprenorial

de | 03.06.2022 13:17 | Știri, Județean, Național, Politic

  • PNL sprijină dezvoltarea mediului antreprenorial

  • Ce își propune programul IMM AGRI-FOOD

 

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a publicat lista cu societățile care au aplicat pentru programul IMM AGRI-FOOD (granturi pentru capital de lucru), conform evaluării realizate automat de sistem. Sesiunea de depunere a cererilor de finanțare a fost deschisă timp de 6 zile, în perioada 26-31 mai, pe platforma informatică www.granturi.imm.gov.ro

Conform ministerului Antreprenoriatului și Turismului, condus de liberalul Daniel Cadariu, au fost înregistrate 10.961 de înscrieri, dintre care 9.678 eligibile și 1.283 respinse automat de sistem pentru neîndeplinirea condiţiilor din punct de vedere administrativ şi al eligibilităţii, veridicităţii şi conformităţii celor înscrise în cererea de finanțare.

Bugetul total alocat granturilor pentru capital de lucru este de 250.000.000 euro, iar plățile vor fi efectuate până la 31 decembrie 2023.

 

Ce își propune programul IMM AGRI-FOOD

Proiectul își propune reducerea impactului semnificativ înregistrat la nivelul operatorilor economici prin creșterea prețurilor, precum și redresarea întreprinderilor din domeniile agriculturii, pisciculturii, acvaculturii și industriei alimentare, unele dintre cele mai afectate domenii de efectele pandemiei de COVID-19, în vederea atenuării efectelor generate de criza economică atât pentru mediul de afaceri, cât și pentru populație, prin acordarea de granturi pentru capital de lucru în sumă forfetară, prin aplicarea cotei de 15% la valoarea cifrei de afaceri înregistrată în situațiile financiare anuale depuse la 31 decembrie 2019 la ANAF, dar nu mai mult de 120.000 euro.

Potrivit reprezentanților MAT, proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

▪ acordarea de sprijin financiar sub forma de grant pentru capital de lucru pentru entitățile din industria agroalimentară unui număr maxim de 10.000 beneficiari;

▪ menținerea/suplimentarea numărului locurilor de muncă față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor.

Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

 

 

 


Citiți de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL | PNL Argeș

Ultimele articole