Podul de la Brăila, inaugurat azi! Se va circula cu restricție de viteză!

de | 06.07.2023 11:10 | Știri, Lifestyle, Național

Cel mai lung pod suspendat din România dar și cel mai scump obiectiv de infrastructură realizat în ultimii 30 de ani, are inaugurarea astăzi 6 iulie 2023. Podul este prevăzut cu două benzi de circulație pe sens, benzi de încadrare, acostamente, zona mediană și zona de parapete.

podul de la Brăila

Începând cu ora 13:00 Podul peste Dunăre va fi deschis circulației rutiere

Ce trebuie să știe șoferii care trec podul, este că limita de viteză este restricționată la 80 km/h, potrivit infotrafic.

Totodată mai aflăm că în intervalul 21:00 – 06:00 dimineața, de luni până vineri, circulația va fi suspendată pe pod. În schimb în weekenduri sau sărbători legale circulația va fi deschisă.

podul de la Brăila

Traversarea podului va fi gratuită în primii ani și închisă pe parcursul nopții pentru lucrări, mai exact pentru ca muncitorii să poată demonta schelele.

Ce trebuie să mai știm despre podul de la Brăila este că acesta asigură legătura dintre provinciile Dobrogea, Muntenia și Moldova și leagă județele Tulcea și Brăila.

Construcția lui a costat aproximativ 363 de milioane de euro, bani alocați din Fondul European de Dezvoltare Regională.

podul de la Brăila

Podul are o lungime  de 1.974 metri, din care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila şi 364 de metri pe malul dinspre Tulcea.

Conform şefului Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, pentru acest pod suspendat s-au folosit aproximativ 81.000 kilometri de fir de oţel pentru cabluri și 28.000 de tone de fier pentru cele 86 de segmente ale tablierului mecanic.

 

Foto: Antena3 CNN

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Brăila