Polițist argeșean proaspăt pensionat – trimis în judecată după ce a fost prins băut la volan!

de | 10.04.2024 15:25 | Din ediția tipărită, Eveniment, Județean

Zero toleranță pentru șoferii băuți sau fără permis. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, condus de magistratul Laurențiu Palaghia, au întocmit numai în ultima lună  21 de rechizitorii în dosare deschise pe numele unor argeșeni care au comis infracțiuni la volan. Aflați sub influența alcoolului, refuzând recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, provocând în unele cazuri și accidente rutiere, fără permis sau cu dreptul de a conduce suspendat, acești șoferi reprezintă un real pericol pentru participanții la trafic. 

Prins băut la volan a fost și un polițist proaspăt pensionat, la doar 49 de ani. Marius-Cristian Ilin, din Rociu, polițist în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București până anul trecut, a fost descoperit de colegi sub influența băuturilor alcoolice, după ce autoturismul pe care îl conducea a ieșit din decor și a lovit trei stâlpi de protecție. Incidentul a avut loc la data de 12 februarie 2023, în comuna Bradu, când fostul polițist se afla în mașină cu soția acestuia. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, fiind avariați doar doi stâlpi din plastic reflectorizanți, montați pe marginea drumului.

Cei doi se întorceau de la restaurantul unde soția polițistului lucrează, după ce acesta venise să o ia acasă. La local avea loc și o petrecere unde soții au întâlnit mai multe persoane cunoscute, așa că au rămas câteva ore la eveniment. Marius-Cristian Ilin avea o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat și o alcoolemie de 2,48 g/l, la o primă probă și 2,27g/l la o a doua probă). Bărbatul este acum trimis în judecată de procurori, dosarul fiind înaintat Judecătoriei Pitești.

Abia scăpat de închisoare pentru act sexual cu minori, s-a urcat băut la volan!

Un alt argeșean prins sub influența băuturilor alcoolice a semnat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției, preferând să scape de un proces care i-ar fi putut aduce o pedeapsă mai mare. Petrică-Laurențiu Voicescu, din Mioveni, a fost implicat într-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale, după ce a condus băut. A fost testat cu alcooltestul, aparatul indicând valoarea de 0,61 mg/l alcool în aerul expirat și i-au fost recoltate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei (1,48 gr/l alcool și 1,24 gr/l alcool în sânge). Bărbatul și-a negociat o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare, acordul urmând să fie validat de judecători.

Un obișnuit al instanței este și un argeșean în vârstă de 29 de ani din Mălureni, care anul trecut a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru act sexual cu minor, iar acum este trimis în judecată după ce s-a urcat la volan băut, fără să aibă permis. În iunie 2019,   Lari-Alexandru Vlăsceanu a fugit de polițiști, după ce aceștia au efectuat semnalul de oprire a mașinii pe care bărbatul o conducea. A fost găsit de autorități și testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind trimis în judecată.

Foto descriptiv

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident rutier în Mioveni! O tânără de 25 de ani a fost asistată de medici!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: